Open binnenkort je auto met je iPhone

auto man vrouw
Pixabay

Apple wil het in de toekomst mogelijk maken om je auto te openen met je iPhone of Apple Watch. Dat blijkt uit een bètaupdate van iOS 13.4. Het is nog niet bekend wanneer de functie voor iedereen beschikbaar zal zijn.

Het was de gespecialiseerde website 9to5mac die de nieuwe feature ontdekte. In de nieuwste bètaversie van iOS zagen zij heel wat verwijzingen naar CarKey. Daarmee zal het mogelijk zijn om met je iPhone of Apple Watch je auto te openen, te starten en/of te sluiten.

Hoe werkt het?

Om van CarKey gebruik te kunnen maken, moet je auto wel voorzien zijn van NFC. De eerste keer moet je je iPhone op de NFC reader van je auto leggen en hen met elkaar verbinden vinden de Wallet-applicatie. Eens dat gebeurd is, is het voldoende om je iPhone in de buurt van je auto te houden om hem te openen.

Het zal ook mogelijk zijn om anderen toegang te geven tot je auto als zij ook een iPhone hebben. Daarvoor zend je hen een uitnodiging via de Wallet-app. Zij zullen de auto dan kunnen openen en sluiten, maar er niet mee rijden. Het lijkt dus vooral bedoeld om iemand iets uit de auto te laten halen of erin te leggen.

Wanneer beschikbaar?

Apple heeft zelf nog niet gesproken over de nieuwe functie CarKey. Vermoedelijk zal het dat doen op zijn volgende grote event in maart. Daar zou het ook een nieuwere, goedkopere iPhone voorstellen.

Wanneer de feature dan voor iedereen beschikbaar zal zijn, is nog niet geweten. Daarvoor moeten we waarschijnlijk wachten tot iOS 13.4 voor iedereen is uitgerold.

Gesponsorde artikelen