Oracle wint van Microsoft in strijd om TikTok USA

TikTok
TikTok

Het Chinese technologiebedrijf ByteDance besloot de Amerikaanse activiteiten van TikTok te verkopen aan het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle. Die laatste nam het op tegen Microsoft, maar ByteDance wees hun bod af.

De Amerikaanse president Donald Trump dreigde ermee om TikTok te verbieden als de app tegen midden september niet overgenomen werd. De president wil dat TikTok in handen is van een Amerikaans bedrijf.

Ultimatum

Er werd gevreesd dat de Chinese overheid toegang tot persoonlijke data van Amerikaanse TikTok-gebruikers zou krijgen. Dit wou Trump vermijden en daarom stelde hij het ultimatum aan ByteDance: verkopen of verbannen.

ByteDance keurde het bod van Oracle goed, maar het is nog wachten op goedkeuring van de Chinese en Amerikaanse regering. TikTok ontkende dat er Amerikaanse data in China zou worden opgeslagen.

Microsoft

Microsoft liet zondag al weten dat er geen akkoord is gekomen met ByteDance. “We zijn er nochtans van overtuigd dat ons voorstel goed zou zijn geweest voor de gebruikers van TikTok en tegelijkertijd de nationale veiligheidsbelangen zou beschermen”, zegt het Amerikaanse bedrijf in hun statement.

De Chinese regering liet eerder al weten dat ze liever TikTok zagen terugtrekken uit de Verenigde Staten dan dat de activiteiten verkocht werden onder dwang. “Een gedwongen verkoop zou immers het imago van zowel ByteDance als de Chinese overheid kunnen ondermijnen. Het zou immers lijken alsof ze zouden toegeven aan de druk vanuit de Amerikaanse regering”, vertelt een bron aan Reuters.

Gesponsorde artikelen