Oscarwinnende film ‘Parasite’ vanaf vanavond gratis te bekijken via VRT MAX

Geweldig nieuws voor filmliefhebbers, want vanaf vanavond zal je Parasite, de Zuid-Koreaanse film die in 2020 de Oscar voor Beste Film won, gratis kunnen bekijken op VRT MAX. De film is vanavond om 21.30 uur ook te zien op VRT CANVAS.

De film Parasite van regisseur Bong Joon-ho schreef in 2020 geschiedenis. Het werd namelijk de eerste niet-Engelstalige film ooit die de Oscar voor Beste Film in ontvangst mocht nemen. Daar bleef het ook niet bij, want naast de belangrijkste Oscar mocht Parasite ook de Oscars voor Best Regisseur (Bong Joon-ho), Beste Originele Script en Beste Internationale Film mee naar huis nemen. Wie de film nog niet gezien heeft, kan dat vanaf vanavond helemaal gratis doen.

Parasite

Parasite volgt twee Zuid-Koreaanse families: de rijke familie Park en de arme familie Kim. De familie Kim komt maar moeilijk rond en woont in een appartement dat deels onder de grond ligt, waardoor ze vaak getroffen worden door zware overstromingen. Via een vriend (Park Seo-joon) komt Ki-woo (Choi Woo-shik), de zoon van de familie Kim, aan een job waarbij hij bijles geeft aan Da-hye (Jung Ji-so), de dochter van de familie Park. Hij merkt dat de familie duidelijk geld te veel heeft en besluit om zijn hele gezin aan jobjes bij de familie Park te helpen. Zo wordt zijn vader Ki-tae (Kang Sang-ho) de persoonlijke chauffeur van de familie, wordt mama Chung-sook (Jang Hye-jin) huishoudster en krijgt zus Ki-jung (Park So-dam) een job als therapeut van het zoontje van de familie Park. Maar dan ontdekken ze nog iets in de kelder van de villa van de familie Park.

De film verscheen in 2019, maar zal nu voor de eerste keer in ons land te streamen zijn. En dat zelfs helemaal gratis. VRT CANVAS zendt de film vanavond, op vrijdag 1 maart 2024, om 21.30 uur uit. Op datzelfde moment zal de film ook op VRT MAX verschijnen, waar de film dus gratis te streamen zal zijn.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer van Parasite:

Meer
Lees meer...