K-drama ‘Gyeongseong Creature’ met Park Seo-joon en Han So-hee krijgt releasedatum

Netflix zet nu al enkele jaren in op content van Zuid-Koreaanse bodem. Maar dit najaar komt het met een heel prestigieuze reeks. In Gyeongseong Creature zullen we namelijk twee zwaargewichten uit de Zuid-Koreaanse film en tv samen aan het werk zien. Park Seo-joon en Han So-hee spelen namelijk de hoofdrollen in de reeks, die nu een releasedatum heeft gekregen.

Er is de laatste maanden geen gebrek aan content voor de fans van Zuid-Koreaanse films en series. Zo pakte Disney+ de afgelopen maanden al uit met onder andere Moving, The Worst of Evil en Vigilante. En had Netflix met titels als Doona!, Castaway Diva en Daily Dose of Sunshine ook heel wat Zuid-Koreaanse titels in de aanbieding. En ook dit najaar blijft Netflix inzetten op Zuid-Koreaanse content. Zo verschijnt deze maand nog de film Believer 2 en kunnen we vanaf december kijken naar het tweede seizoen van Sweet Home. En daar komt nu ook Gyeongseong Creature bij.

Gyeongseong Creature

Echte fans van K-drama’s zitten natuurlijk al langer uit te kijken naar de release van Gyeongseong Creature. Voor deze reeks wist Netflix namelijk twee grote en populaire namen te strikken. Park Seo-joon, die je kan kennen van reeksen als She Was Pretty, Fight For My Way, What’s Wrong with Secretary Kim en Itaewon Class, maar die ook te zien was in de films Parasite en The Marvels, speelt de mannelijke hoofdrol. Han So-hee neemt de vrouwelijke hoofdrol voor haar rekening. Haar kan je kennen uit Abyss, My Name, Soundtrack #1 of recent de videoclip van Seven (feat. Latto) van Jung Kook van BTS.

Gyeongseong Creature wordt een thriller die zich afspeelt in 1945, tijdens de Japanse bezetting van Zuid-Korea. Op dat moment heette het huidige Seoul nog Gyeongseong. We volgen Jang Tae-sang (Park Seo-joon) en Yoon Chae-ok (Han So-hee) die hun krachten bundelen om zich te beschermen tegen een onbekend kwaad. In de teaser krijgen we de twee zo al te zien met wapens in hun handen en wanhoop op hun gezicht.

Naast Park Seo-joon en Han So-hee zullen ook Kim Soo-hyun (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald), Kim Hae-sook (Strong Girl Nam-soon), Jo Han-chul (Vincenzo), Wi Ha-joon (Squid Game), Ji Woo (Hello, My Twenties!) en Park Ji-hwan (Our Blues) te zien zijn in Gyeongseong Creature.

Releasedatum

Gyeongseong Creature zal op Netflix verschijnen in twee delen. Het eerste deel zal vanaf vrijdag 22 december 2023 te vinden zijn op de streamingdienst. Het tweede deel volgt na de jaarwisseling, op vrijdag 5 januari 2023.

Eerder deze maand (dus meer dan twee maanden voor het volledige eerste seizoen online zal staan) kondigde Netflix al aan dat er zeker nog een tweede seizoen zal volgen van Gyeongseong Creature.

Bekijk hier de eerste teaser voor Gyeongseong Creature:

Het eerste deel van Gyeongseong Creature verschijnt op vrijdag 22 december 2023 op Netflix. Deel twee volgt op vrijdag 5 januari 2024. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...