Zuid-Koreaanse reeks ‘Vigilante’ staat nu op Disney+

Na het succes van Moving blijft Disney+ duidelijk inzetten op Zuid-Koreaanse series. Zo verschenen de afgelopen weken ook al Han River Police en The Worst of Evil. En vanaf vandaag kan je op de streamingdienst kijken naar Vigilante, waarin een jonge man zijn trauma gebruikt om op een gewelddadige manier voor gerechtigheid te zorgen.

Disney+ blijft aan de lopende band Zuid-Koreaanse reeksen lossen. De volgende in de reeks is Vigilante, een misdaadreeks waarin we een jonge antiheld volgen.

Vigilante

Vigilante vertelt het verhaal van Kim Ji-yong, die op jonge leeftijd getuige was van de brutale moord op zijn moeder. Sinds dat trauma stortte Ji-yong zich op vechtsport en ging hij studeren aan de politieschool. Wanneer de moordenaar van z’n moeder opnieuw vrijkomt, betrapt Ji-yong hem tijdens een nieuwe misdaad waarbij hij tot het besef komt dat het juridische systeem gefaald heeft.

Ji-yong besluit daarom om het heft in eigen handen te nemen en een drastisch einde te maken aan de misdrijven van de man. Maar daarmee loopt hij al snel in de kijker. Hij blijft echter doorzetten en groeit uit tot de “vigilante”, die een einde maakt aan de daden van meervoudige misdadigers. In de trailer kregen we al te zien dat Ji-yong daarbij de misdadigers in hun eigen bloed hun verontschuldigingen op de muur laat schrijven.

De hoofdrol wordt gespeeld door Nam Joo-hyuk, die eerder al te zien was in onder andere Weightlifting Fairy Kim Bok-jooStart-Up en Twenty-Five Twenty-One. Daarnaast zijn ook Yoo Ji-tae (Money Heist: Korea), Lee Joon-hyuk (Stranger) en Kim So-jin (Emergency Declaration) in de reeks te zien. De eerste twee afleveringen van Vigilante staan nu al op Disney+, de volgende afleveringen zullen wekelijks op woensdag verschijnen.

Bekijk hier de officiële trailer voor Vigilante:

Meer
Lees meer...