Disney+ lost eerste trailer voor nieuwe K-drama ‘Vigilante’

Na het succes van Moving en de release van Han River Police, blijft Disney+ inzetten op Zuid-Koreaanse series. De volgende in die reeks verschijnt vrijdag met The Worst of Evil. Disney+ heeft nu ook al de eerste teaser voor de volgende K-drama gelost. Het gaat om Vigilante, waarin een jonge man zijn trauma gebruikt om op een gewelddadige manier voor gerechtigheid te zorgen.

Disney+ blijft aan de lopende band Zuid-Koreaanse reeksen lossen. De volgende in de reeks wordt Vigilante, een misdaadreeks waarin een jonge moordenaar centraal staat.

Vigilante

Vigilante zal het verhaal vertellen van Kim Ji-yong, die op jonge leeftijd getuige was van de brutale moord op zijn moeder. Sinds dat trauma stortte Ji-yong zich op vechtsport en ging hij studeren aan de politieschool. Wanneer de moordenaar van z’n moeder opnieuw vrijkomt, betrapt Ji-yong hem tijdens een nieuwe misdaad waarbij hij tot het besef komt dat het juridische systeem gefaald heeft.

Ji-yong besluit daarom om het heft in eigen handen te nemen en een drastisch einde te maken aan de misdrijven van de man. Maar daarmee loopt hij al snel in de kijker. Hij blijft echter doorzetten en groeit uit tot de vigilante, die een einde maakt aan de daden van meervoudige misdadigers. In de trailer krijgen we al te zien dat Ji-yong daarbij ook zelf overgaat tot gewelddadige moorden waarbij hij de misdadigers in hun bloed hun verontschuldigingen op de muur laat schrijven.

Je kan Vigilante dus een beetje vergelijken met Dexter, de seriemoordenaar die het enkel gemunt had op slechte mensen “die het verdienden om vermoord te worden”. De hoofdrol wordt gespeeld door Nam Joo-hyuk, die eerder al te zien was in onder andere Weightlifting Fairy Kim Bok-joo, Start-Up en Twenty-Five Twenty-One. Vigilante is vanaf woensdag 8 november te vinden op Disney+.

Bekijk hier de eerste trailer voor Vigilante:

Vigilante verschijnt op woensdag 8 november op Disney+.

Meer
Lees meer...