Zuid-Koreaanse film ‘Believer 2’ krijgt officiële trailer

In 2018, ondertussen vijf jaar geleden, verscheen de Zuid-Koreaanse misdaadfilm Believer. Het ging toen om een remake van de film Drug War van Johnnie To uit 2012. De film krijgt later deze maand een sequel die meteen te zien zal zijn op Netflix.

Netflix blijft inzetten op content van Zuid-Koreaanse bodem. Recent verschenen zo nog de romantische K-drama’s A Time Called YouDoona! en Castaway Diva. Maar na al die romance is het nu weer tijd voor andere genres. Op 1 december zal het tweede seizoen van de horrorreeks Sweet Home verschijnen op Netflix, maar deze maand nog is het tijd voor de sequel van de misdaadfilm Believer.

Believer 2

Believer volgt de detective Won-ho (Cho Jin-woong) die probeert om het grootste drugskartel van Azië neer te halen. Het gaat om een kartel gerund door Mr. Lee (Cha Seung-won). Niemand weet hoe Mr. Lee eruitziet, waardoor velen zich als hem voordoen om illegale drugshandel te voeren. Op een dag wordt Won-ho benadert door Oh Yeon-ok (Kim Sung-ryung). Zij heeft een explosie overleefd die bedoeld was om haar te vermoorden. Yeon-ok leidt Won-ho naar de locatie waar hij nog een overlevende vindt. Het gaat om Seo Youn-rak aka Rak (Ryu Jun-yeol), die deel uitmaakte van de bende van Mr. Lee. Nadat Won-ho Rak meeneemt naar z’n hond en hem daarbij vertelt dat z’n moeder overleden is, besluit Rak om de politie te helpen om wraak te nemen op z’n voormalige baas.

De originele film werd geregisseerd door Lee Hae-young, maar de sequel krijgt een nieuwe regisseur. Het gaat om Baek Jong-yul/Baik. Het is de tweede film die hij regisseert na Beauty Inside uit 2015. Maar daarnaast was Baik wel betrokken bij de Zuid-Koreaanse topfilms Oldboy (2003) en Snowpiercer (2013). Cho Jin-woong, Cha Seung-won en Lee Joo-young keren terug. Zij krijgen het gezelschap van Han Hyo-joo, Oh Seung-hoon en Kim Dong-young.

Bekijk hier de officiële trailer voor de sequel van Believer:

Believer 2 verschijnt op vrijdag 17 november op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...