‘Doona!’: Romantisch K-drama van Netflix met K-popster Suzy Bae krijgt eerste teaser

Netflix komt volgende maand met een klassiek, maar daarom niet minder veelbelovend K-drama. Doona! is een reeks van de hand van Crash Landing On You-regisseur Lee Jung-hyo en gaat over een onwaarschijnlijke liefde.

Zuid-Korea leverde de laatste jaren heel wat hoogstaande films af, zoals Oscarwinnaar Parasite, spannende fictiereeksen, zoals Squid Game, en populaire non-fictie, zoals Physical 100. Oorspronkelijk was het land echter vooral bekend van K-romance of K-drama en dat genre is nog steeds razend populair. Daarom maakte Netflix afgelopen zomer ook bekend dat er dit jaar nog heel wat K-drama’s op de planning staan.

Suzy Bae

De laatste in dat rijtje in Doona!. Daarin volgen we Lee Doo-na, die ooit een idol was in een K-popgroep, maar zich plots uit de muziekindustrie terugtrok. Sindsdien doet ze aan cohousing met Lee Won-jun, een eerstejaarsstudent aan de universiteit. Hoewel Doo-na en Won-jun aanvankelijk heel verschillend lijken, groeien de twee steeds meer naar elkaar toe en begint de vonk over te slaan, of ze dat nu willen of niet.

De rol van Lee Doo-na wordt gespeeld door Bae Suzy, die zelf ook ooit een K-popidol was. Als actrice was ze onder andere al te zien in While You Were Sleeping, Vagabond en Start-Up. Haar tegenspeler is Yang Se-jong, bekend van Temperature of Love en Still 17. De cast bestaat verder ook nog uit Lee Yu-bi (Pinocchio), Park Se-wan (So Not Worth It), Lee Jin-wook (Sweet Home) en Go Ah-sung (Snowpiercer). De regie is in handen van Lee Jeong-hyo, die eerder al het bekroonde Crash Landing on You maakte.

Bekijk hier de teaser van Doona!:

Doona! is vanaf 20 oktober te streamen op Netflix.

Meer
Lees meer...