Deze zes romantisch K-drama’s komen er dit jaar nog aan op Netflix

Netflix blijft investeren in content van Zuid-Koreaanse bodem. Daarbij denk je waarschijnlijk direct aan reeksen als Squid Game, The Glory en Physical: 100, maar aan de basis van het succes van Koreaanse content ligt eigenlijk een heel ander genre: K-romance. Deze zes romantische series mogen we dit jaar nog verwachten op de streamingdienst.

K-romance, oftewel romantische K-drama’s, zijn razend populair. Zo lieten Don Kang, vice president of content bij Netflix Korea, en Woo-yeon Yang, director of content voor Netflix Korea, aan ons weten dat 90 procent van het aantal kijkers van deze reeksen afkomstig is van buiten Zuid-Korea. Het is dan ook geen verrassing dat Netflix blijft inzetten op deze series. Daarom stelt Netflix deze zes komende romantische K-drama’s extra voor.

1. See You in My 19th Life

De eerste reeks is See You in My 19th Life. Deze reeks loopt nu al op Netflix, met twee nieuwe afleveringen per week. Het gaat om een spin-off van de gelijknamige webtoon van Lee Hey. De reeks gaat over Ban Ji-eum (Shin Hye-sun) die zich al haar vorige levens kan herinneren. In haar 18de leven valt ze voor haar buurjongen. Ze probeert hem in haar 19de leven terug te vinden, maar hij is niet meer de man die ze in haar vorige leven kende. Kan hun liefde blijven bestaan over verschillende levens heen?

See You in My 19th Life is sinds zaterdag 17 juni beschikbaar op Netflix. Elke week verschijnen er twee nieuwe afleveringen op zaterdag en zondag.

Bekijk hier de trailer voor See You in My 19th Life:

2. King The Land

Ook de tweede reeks staat nu al deels op Netflix. Het gaat om de reeks King The Land waarin de hoofdrollen gespeeld worden door voormalige K-popidolen Lee Jun-ho (2PM) en Im Yoon-ah (Girls’ Generation). Lee Jun-ho speelt de rijke erfgenaam van de hotelketen King Hotel Goo Won die niet houdt van mensen die niet het achterste van hun tong laten zien. Op een dag begint de goedlachse Cheon Sa-rang (Im Yoon-ah) te werken in het hotel. Maar Goo Won is van mening dat ze té opgewekt is en ziet haar als fake. Toch groeien ze – zoals dat dan gaat in K-drama’s – naar elkaar toe.

King The Land is eveneens sinds zaterdag 17 juni 2023 beschikbaar op Netflix. Elke week verschijnen er twee nieuwe afleveringen op zaterdag en zondag.

Bekijk hier de officiële trailer voor King The Land:

3. Behind Your Touch

De derde reeks is Behind Your Touch, dat volgens Woo-yeon Yang, director of content voor Netflix Korea, “beter een ‘comrom’ dan een romcom” genoemd kan worden omdat het zo grappig is. We volgen Bong Ye-bun (Han Ji-min), die een dierenarts is in een klein stadje. Daar merkt ze op een dag dat ze een speciale gave heeft, wanneer ze achterwerk van een dier (of mens) aanraakt, krijgt ze diens hele levensverhaal te zien. Ze brengt detective Moon Jang-yeol (Lee Min-ki) op de hoogte en hij zet haar in om met behulp van haar gave de misdaden in de buurt op te lossen.

Behind Your Touch verschijnt op zaterdag 12 augustus 2023 op Netflix.

Bekijk hier de officiële teaser voor Behind Your Touch:

4. Destined With You

Ook in de volgende reeks kan je bekende gezichten herkennen. De hoofdrollen in Destined With You worden namelijk gespeeld door Cho Bo-ah en Kim Seok-woo, aka Rowoon van de K-popgroep SF9. Zij waren allebei al in tientallen K-drama’s te zien. In Destined With You speelt Rowoon Jang Shin-yu, een topadvocaat die alles voor elkaar lijkt te hebben, maar achtervolgd wordt door een familievloek. De oplossing om die vloek te verbreken ligt in handen van de ambtenaar Lee Hong-jo (Cho Bo-ah).

Destined With You verschijnt op 16 augustus 2023 op Netflix.

Destined_With_You
Netflix

5. A Time Called You

De voorlaatste reeks is A Time Called You. Het gaat om een remake van the Taiwanese klassieker Someday or One Day. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Ahn Hyo-seop, die eerder al te zien was in Business Proposal en Jeon Yeo-been, die je kan kennen van Vincenzo. A Time Called You speelt zich af in twee verschillende tijdperken. Han Jun-hee, gespeeld door Jeon Yeo-been, reist terug in de tijd naar 1998. Daar is ze niet zichzelf, maar wel de 18-jarige Kwon Min-ju. Ze leert in 1998 Nam Si-heon kennen, die wel heel hard lijkt om haar in het heden overleden vriend Gu Yeon-jun (Ahn Hyo-seop). Beide hoofdrolspelers spelen dus eigenlijk twee personages, die qua persoonlijkheid sterk van elkaar verschillen.

A Time Called You verschijnt in het derde kwartaal van 2023 op Netflix. Een exacte releasedatum is er voorlopig nog niet.

A_Time_Called_You
Netflix

6. Doona!

De laatste romantische K-drama die dit najaar zal verschijnen, is er eentje met een K-popgehalte. Doona! volgt Lee Doo-na, die een succesvolle K-popster was, maar plots haar vertrek uit de industrie aankondigde. Het is Suzy, die ook zelf een K-popster was, die deze rol voor haar rekening neemt. Na haar vertrek uit haar K-popgroep gaat Lee Doo-na bescheiden wonen, met een huisgenoot. Lee Won-jun (Yang Se-jong) is echter een heel alledaagse student, die de aandacht en bekendheid niet gewend is.

Doona! verschijnt in het laatste kwartaal op Netflix. Ook hier is er nog geen exacte releasedatum bekend.

Doona_
Netflix

Ben je niet helemaal zeker welke reeks iets voor jou zal zijn? Dan heeft Netflix een handige vragenlijst gemaakt die je zal vertellen welke serie het beste bij je past.

kdramas
Netflix

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...