Pairi Daiza verrast deze lente en zomer met véél nieuwe dieren en verbluffende attracties

Niet alleen wij zijn volop in lentemodus, ook de dieren ontwaken uit hun winterslaap. En dus start het nieuwe Pairi Daiza-seizoen… met heel wat nieuwigheden voor de bezoekers: nieuwe dieren én nieuwe attracties! 

Pairi Daiza is een geschikte plaats om te wandelen en tot rust te komen. Toch zijn vooral de dieren belangrijk. De voorbije lentes waren voor het park vooral gekenmerkt door de komst van de panda’s. Dit jaar kan je kennis maken met nieuwe orang-oetangs en zwarte beren. Daarbovenop zijn er ook nog Tasmaanse Duivels, herten, komodovaranen en een nieuw koppel katberen bijgekomen.

Als je de nieuwe orang-oetangfamilie absoluut wil zien, ga je nog even moeten wachten. Newsmonkey heeft Pairi Daiza om meer informatie gevraagd. De nieuwe orang-oetangs komen iets later: “Ze zijn nog niet bij ons aangekomen en ze zullen nog niet klaar zijn bij de opening van het park op 1 april. We denken dat ze pas in de eerste week van de paasvakantie in hun verblijf kunnen”, verklaart de persverantwoordelijke van Pairi Daiza, Aleksandra Vidanovski.

Naast de nieuwe soorten, zijn er ook enkele geboortes geweest tijdens de wintermaanden. Kleine tapirs, antilopen, een enkele oostelijke franjeaap, een kangoeroe en een maki hebben de grote Pairi Daiza-familie uitgebreid. Op voorwaarde dat de jonge diertjes zich hebben aangepast aan hun omgeving ga je ze kunnen bewonderen bij de heropening van het park. Een jong is alvast goed aangepast aan

de omgeving: Tian Bao, de babypanda gaat ook regelmatig op stap met zijn moeder

Nieuwe randanimatie?

Het park heeft ook enkele nieuwe activiteiten voor de bezoekers: het olifantenbad, het voederen van de apen en de vogelshow. Newsmonkey wilde weten of er iets voorzien was met de orang-oetangs. Waarom geen apenfluitconcert met orang-oetang Ujian? “Ujian heeft leren fluiten omdat zijn verzorger veel floot. Hij is niet gedresseerd om te fluiten. Hij doet het waar en wanneer hij wil. Er is dus geen animatie met hem voorzien. Hij zal wel buiten en publiek gevoederd worden”, verklaart Aleksandra Vidanovski.

En als geen van die activiteiten je ligt, maar je hebt een kind, kan je hem atijd op het nieuwe speelplein laten spelen.

Pairi Daiza
Pairi Daiza
Pairi Daiza

Nieuwe zone met tempel

Als Pairi Daiza geen nieuwe werken had uitgevoerd, zouden we verbaasd zijn, lees: teleurgesteld. Om de nieuwe orang-oetangfamile te ontvangen, hebben ze een enorme tempel in wit marmer van 1.400 vierkante meter gebouwd: de Jaïntempel. De nieuwe apen hebben dus alle ruimte die ze nodig hebben, zowel binnen als buiten, om je te laten lachen.

Naast die immense structuur heeft het park ook een echte Afrikaanse Savanne nagemaakt. Die was er wel al, maar ze hebben de savanne vergroot en heringericht: de dieren zullen zich op een oppervlakte van 13.000 vierkante meter kunnen uitleven. Dat is vergelijkbaar met twee voetbalvelden en half. En dat is niet alles: de dieren zullen er, net zoals in de echte wereld, samenleven. Dus de olifanten zullen rondlopen naast zebra’s, kraanvogels, gnoes, impala’s en buffels, zoals in de echte savanne dus.

Sinds de komst van de panda’s heerst er in het park een grotere Aziatische invloed. Dit is ook dit jaar zichtbaar met de “Yin & Yangtuin” van 200 vierkante meter groot, gelegen bij de boeddhistische tempel. Daar zijn geen dieren, maar wel een echte Chinese sfeer.

Pairi Daiza
Pairi Daiza

De heropeninig va Pairi Daiza: vanaf 1 april

Meer
Lees meer...