‘Pitch Perfect’ krijgt een spin-off en deze twee oude bekenden keren terug

Nostalgie scoort goed en ook de streamingdiensten hebben dat opgemerkt. Na reünies van onder andere Friends en Harry Potter, een prequel op Game of Thrones en verschillende spin-off projecten zoals How I Met Your Father en High School Musical: The Musical: The Series is nu ook Pitch Perfect aan de beurt. Peacock, een Amerikaans streamingplatform, is bezig aan een nieuwe reeks die volledig gebaseerd is op de originele films en die reeks zou zelfs een aantal bekende gezichten terugbrengen.

Peacock wil een nieuwe spin-off versie van Pitch Perfect maken en doet dat in de vorm van een serie. Dat nieuws was al even bekend, maar nu deelde het platform ook al de namen van een aantal castleden. In die cast zitten zelfs een aantal oude bekenden. De reeks zou ergens in de loop van 2022 uitkomen op de Amerikaanse streamingdienst, maar wanneer het in België te zien zou zijn, is nog niet bekend.

Pitch Perfect

(Universal Pictures)

De eerste Pitch Perfect-film dateert al van 2012. Toen zagen we hoe Beca (Anna Kendrick) op een universiteit terechtkwam waar a-capellagroepen een big deal waren. Ze vervoegde de Bella’s en streed met hen voor een van de belangrijkste prijzen in de a-capellawereld. Natuurlijk kennen ze heel wat concurrenten en bevat de film ook de nodige drama en jaloezie. Zeker wanneer Beca verliefd lijkt te worden op een lid van de andere a-capellagroep, Jesse (Skylar Astin). Na drie films kwam er een einde aan de franchise, maar Peacock wil daar nu een nieuw leven aan geven.

Dat zal het doen in de vorm van een reeks die in de loop van dit jaar al zou verschijnen. Een exacte naam is nog niet bekend, maar twee van de bekendgemaakte castleden zijn alvast klinkende namen. Zo zal acteur Adam DeVine terugkeren als Bumper Allen, de ietwat irritante en zelfzekere zanger die in de films een relatie had met Fat Amy (Rebel Wilson) en er alles aan deed om zelf de beste te zijn. Ook acteur Flula Borg is nu aan dat lijstje toegevoegd. De Duitse acteur deed eerder al mee in Pitch Perfect 2 als Piëter Krämer.

Het verhaal

In de nieuwe serie zal Bumper Allen dus centraal staan. Hij is nog steeds op zoek naar het begin van zijn muziekcarrière en is daarvoor tot alles in staat. Op een dag komt hij Piëter Krämer opnieuw tegen, zijn Duitse concurrent van jaren geleden. Krämer bezit nu een platenmaatschappij in Berlijn en de twee beslissen om samen te werken. Daardoor wordt Bumper een ster in Duitsland, maar de vraag is: geraakt hij daar nog weg?

De Pitch Perfect-reeks is geschreven door Megan Amram, die ook als uitvoerende producer en showrunner zal fungeren. Andere uitvoerende producers zijn Brownstone Productions en Gold Circle Films, die dat eerder ook al bij de Pitch Perfect-films waren. Ook acteur Adam DeVine is producer. Of en wanneer de serie bij ons te zien zal zijn, valt nog af te wachten.

Bekijk hier de trailer van Pitch Perfect 2 waarin Adam Devine en Flula Borg eerder al te zien waren:

Meer
Lees meer...