Rebel Wilson verloor 34 kilo: dit is haar geheim

De Australische actrice Rebel Wilson (41), voornamelijk bekend geworden door haar rol als ‘Fat Amy’ in de Pitch Perfect-films naast Anna Kendrick, shockeerde de hele wereld met haar fenomenale metamorfose. De actrice verloor maar liefst 34 kilogram, maar ook de Britse Adele maakte zo’n opvallende verandering mee. Terwijl de zangeres soms twee à drie keer per dag sportte en zich hield aan een streng dieet, slankte Wilson op een veel simpelere manier af.

In de recente Apple Fitness+-aflevering van Time To Walk, het gezondheidsplatform waar Apple regelmatig gesprekken voert met bekende sterren over hun levensstijl en gezondheid, onthulde de Australische Rebel Wilson hoe ze maar liefst 34 kilo is kwijtgespeeld. Dat deed ze zonder alle dagen uren te vertoeven in de fitness.

Het jaar van de gezondheid

Tijdens de 32 minuten durende aflevering vertelt Wilson over haar levensveranderende reis om af te vallen en onthult ze wat haar precies motiveerde om de gezondste versie van zichzelf te worden.

“Mijn doel was om gezonder te worden en het lichaamsgewicht te verliezen dat ik niet wilde”, vertelt de 41-jarige actrice. “Ik wist diep van binnen dat ik niet de gezondste versie van mezelf was vanwege werkverplichtingen.” Maar daarnaast kampte Wilson ook nog met vruchtbaarheidsproblemen, die mogelijk konden opgelost worden met een gezondere levensstijl. “De dokter zei dat als ik gezond zou worden, dat dat een stuk beter voor mij zou zijn.”

Het geheim

Dus nadat ze zichzelf had beloofd dat 2020 het jaar ging zijn waarin ze aan haar gezondheid ging werken, trok Wilson naar Oostenrijk. “Een Oostenrijkse arts zei: ‘Rebel, de beste manier voor jou om ongewenst lichaamsvet te verliezen is door gewoon te wandelen, het hoeft geen hoge intensiteit of bergopwaarts te zijn … gewoon een uurtje per dag gaan wandelen.'”

Wilson kon niet geloven dat het advies van de dokter zo simpel was. “Het zette me aan het denken en zorgde ervoor dat ik in 2020 ook effectief afviel, maar wel heel, heel geleidelijk”, vertelt ze. Ze besloot dat in plaats van zichzelf te dwingen zware gewichten te heffen en intensieve trainingen te doen in de fitnesszaal (die haar meer uitputten dan wat anders), ze zich zou concentreren op lichaamsbeweging op een meer ontspannen manier: wandelen. Ze zegt dat het een “simpele oplossing” was voor iets waar ze al veel eerder over had nagedacht.

Dus een uurtje per dag gaan wandelen, ongeveer zes dagen in de week, was voor Wilson de sleutel in haar reis naar een gezond gewicht. Maar daarbij focuste ze niet enkel op haar fysieke gezondheid, maar ook op haar mentale. “Soms is de simpelste vorm van beweging, zoals een uurtje per dag gaan wandelen, het liefste wat je voor je lichaam kan doen en daar reageert het ook op”, volgens de actrice.

Kanttekening

Wilson wees er wel op dat wandelen niet het enige was dat ze deed om zo veel kilo’s te kunnen verliezen, want ze schakelde namelijk ook professionele hulp in, in de vorm van een personal trainer. Daarnaast lijkt het ook logisch dat als je heel calorierijk eet, een uurtje wandelen, niet veel zal doen. Daarom is letten op je voeding ook een belangrijk deel van het proces. In een eerder interview liet de actrice weten dat zij een eiwitrijk dieet volgt. Het draait dus allemaal om balans, te veel van iets kan nooit goed zijn. De Australische benadrukte wel dat elke dag een wandeling maken een onderdeel uitmaakte van haar routine en haar weg naar haar gezondere zelf.

Wil je het volledige verhaal van Rebel Wilson horen? Dan kan dat op Apple Fitness+ via een Apple Watch.

Daarnaast zien we de Isn’t It Romantic-actrice binnenkort op de BAFTA Film Awards, die op 13 maart 2022 zullen plaatsvinden, want Wilson is dit jaar de presentatrice van dienst. Dat belooft alvast een humoristische avond te worden, aangezien haar speeches op de vorige edities ons nog lang zullen bijblijven.

Meer
Lees meer...