Anonymous hackt communicatiesysteem politie Chicago: ‘Fuk Tha Police’ schalt door de boxen

De dood van George Floyd heeft de wereld op z’n kop gezet. De 46-jarige zwarte man overleed terwijl hij bijzonder hardhandig gearresteerd werd. Overal in de Verenigde Staten werden protesten georganiseerd tegen het politiegeweld tegenover zwarten. En ook ’s werelds grootste hackinggroep Anonymous is even uit z’n stilte gestapt om z’n duit in het zakje te doen.

De hele wereld staat in rep en roer sinds vorige week George Floyd overleed na een hardhandige arrestatie door de politie in Minneapolis. Een winkelier had de politie gebeld, omdat hij vermoedde dat Floyd een pakje sigaretten had betaald met een vals briefje van 20 dollar.

Knieën in nek en rug

https://twitter.com/hipmagazineorg/status/1266477735045627904

Vier agenten kwamen de 46-jarige zwarte man oppakken, en deden dat bijzonder hardhandig. Eén van de agenten bleef bijna tien minuten lang met z’n knie op de nek van George Floyd zitten, zelfs toen die om hulp riep en duidelijk aangaf dat hij geen adem meer had. Twee andere agenten zaten op de benen en de rug van Floyd.

En zelfs toen de ambulance arriveerde, en Floyd duidelijk geen bedreiging meer vormde, bleef de agent (die ondertussen ontslagen is en beschuldigd wordt van onopzettelijke doodslag) met z’n knie op de nek van z’n arrestant zitten. Floyd werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar uit een tweede autopsie bleek dat hij al overleden was nog voor hij in de ambulance werd gedragen.

#BlackLivesMatter

Omstaanders filmden de arrestatie, en die beelden gingen de hele wereld rond. De Black Lives Matter-beweging en -uitspraak beperkt zich ondertussen niet meer tot enkel de Verenigde Staten, waar het probleem op dit moment het grootst is.

Over de hele wereld zetten mensen zich in voor de beweging, en op sociale media is niet meer naast #BlackLivesMatter te kijken. Heel wat mensen verzamelden zich voor protesten (ook al mogen ze hun huis eigenlijk niet uit door de coronamaatregelen).

Anonymous

En om hen een hart onder de riem te steken, liet hackergroep Anonymous ook voor het eerst in lange tijd weer van zich laten horen. De beruchte groep deelde z’n ‘heractivering’ via sociale media.

“We staan in solidariteit met de demonstranten en revolutionairen die vechten tegen de Amerikaanse oligarchie, die vechten tegen het onrecht van een enorm corrupt racistisch systeem, dat al generaties lang meegaat”, klinkt het.

Anonymous is terug. En hoe. De hackers lieten zich gaan via het communicatiesysteem van de politie van Chicago. Dat hebben ze gehackt om er het (misschien al even beruchte) nummer Fuk Da Police van NWA te kunnen draaien.

Voor wie uit de video niet kan afleiden hoe het nummer ook alweer gaat: zo klinkt het als het niet door een politiesysteem wordt afgespeeld!

Meer
Lees meer...