Producers ‘James Bond’ willen Denis Villeneuve als regisseur voor volgende film

EON Productions, het productiebedrijf dat verantwoordelijk is voor de James Bond-films, zou zijn pijlen richten op Denis Villeneuve als regisseur van de volgende film in de franchise. De bekroonde Canadese regisseur was in het verleden al in gesprek daarover, maar weigerde toen omdat hij het te druk had.

Met No Time To Die kwam er in 2021 een einde aan het rijk van Daniel Craig als James Bond. De Brit was maar liefst 15 jaar lang 007 en speelde zo in vijf – zeer succesvolle – films. Die kenden in totaal vier verschillende regisseurs. Enkel Sam Mendes maakte met Skyfall en Spectre twee films.

Denis Villeneuve

De zoektocht voor een regisseur voor No Time To Die kende heel wat moeilijkheden, maar uiteindelijk kwam EON Productions uit bij Cary Fukunaga. Voor hij werd aangesteld zou er echter eerst onder andere gepolst zijn bij Denis Villeneuve. Die weigerde toen omdat hij juist de kans had gekregen om Dune te regisseren, een project dat hij al heel lang wou. Volgens de geruchten zou Villeneuve ook niet zoveel zin gehad hebben om een sequel te maken op films waarover hij geen inspraak had.

Nu er een volledig nieuw James Bond-verhaal start met een nieuwe hoofdrolspeler lijkt de kans dat Denis Villeneuve toezegt groter. De Canadees is op dit moment bovendien bezig met Dune: Part Two af te werken. Daarnaast is hij wel nog bezig met een film over Cleopatra.

Nog geen nieuwe James Bond

Er lijkt echter niet direct haast te zijn voor een nieuwe James Bond-film. Producers Barbara Broccoli en haar halfbroer Michael G. Wilson zijn volgens de laatste berichten namelijk niet eens gestart met de concrete zoektocht naar een opvolger van Daniel Craig. Eerst zouden ze namelijk een scenario willen hebben. Mogelijk kan een nieuwe regisseur dus meteen meehelpen met die zoektocht. Volgens de website World of Reel is Denis Villeneuve daarbij alvast het hoofdtarget.

Meer
Lees meer...