WK 2022: Rapper Drake verliest één miljoen dollar door verkeerde gok tijdens finale

De grote finale van het WK voetbal in Qatar is ondertussen al drie dagen geleden. Toch valt er nog heel wat over die finale tussen Argentinië en Frankrijk te vertellen. Dat de Argentijnen met de beker en de Fransen met een kater naar huis gingen, dat wisten we. Maar wie met een even grote kater achterbleef, was rapper Drake. Hij verloor door de finale namelijk meer dan één miljard dollar.

Dat rapper Drake niet bang is van een online gokje op een sportwedstrijd, is algemeen bekend. Hij is dan ook een samenwerking aangegaan met Stake, een online casino. Tijdens het WK zette hij dan ook meerdere keren enorme sommen geld in. Maar tijdens de grote finale tussen Frankrijk en Argentinië, ging hij nog verder. Hij zette maar liefst 1 miljoen dollar (943.490 euro) in, maar moest die uiteindelijk afgeven. Al was de winst wel enkele minuten héél dichtbij.

Argentinië – Frankrijk

Na weken vol internationaal voetbal kwam er afgelopen zondag een einde aan het WK in Qatar. In de grote finale stonden Argentinië en Frankrijk tegenover elkaar. Hoewel die finale er in de eerste helft niet zo interessant uitzag nadat Argentinië meteen op 2-0 kwam, sloeg dat in de tweede helft volledig om.

Tien minuten voor het einde kregen de Fransen een penalty en trapte Kylian Mbappé hem netjes binnen. Twee minuten later doet hij dat nog eens, maar deze keer niet vanop de stip. Na negentig minuten stond het dus 2-2, waarna er verlengingen volgden. Ook daarin scoorden beide teams nog eens. Uiteindelijk won Argentinië met 4-2 in de penaltyreeks en mocht sterspeler Lionel Messi voor het eerst met de beker naar huis.

Drake

Ook rapper Drake volgde die finale op de voet. Hij had namelijk een nogal grote som ingezet op de wedstrijd. Enkele dagen eerder postte hij op zijn verhaal namelijk een screenshot van zijn voorspelling. Daarop was ook meteen te zien hoeveel geld hij had ingezet en hoeveel hij uiteindelijk zou kunnen winnen. Drake zette uiteindelijk in op Argentinië, maar voorspelde dat ze na de verlengingen al zouden winnen. Daarmee kon hij een uiteindelijke som van 2,75 miljoen euro winnen.

Voor de volle tien minuten had Drake dus een opbrengst van 1,75 miljoen euro beet, maar dat was buiten Kylian Mbappé gerekend. Hij schoot er in de 118de minuut nog een late strafschop in, waardoor de wedstrijd toch eindigde op penalty’s. De winnaar had de rapper wel juist, maar dat bracht hem niets op.