Reboot ‘Gossip Girl’ na amper twee seizoenen geannuleerd door HBO

De reboot van Gossip Girl op HBO Max (en bij ons op Streamz) zal beperkt blijven tot twee seizoenen. Dat is zojuist bekendgemaakt, amper één week voor de seizoensfinale van de reeks.

Niet alleen Netflix, maar ook andere streamingdienst annuleren tegenwoordig heel snel reeksen die niet het gehoopte succes brengen. Bij HBO Max is Gossip Girl daar nu het slachtoffer van geworden. Die reeks keerde halverwege 2021 nog maar terug nadat er eerder tussen 2007 en 2012 al zes seizoenen van waren gemaakt.

De reboot van Gossip Girl, met een volledige nieuwe cast, kon het succes van de originele reeks echter nooit herhalen. Op dit moment is het tweede seizoen van de serie nog bezig. Op Streamz kan je momenteel kijken naar Gossip Girl, waarvan nog twee afleveringen moeten uitkomen.

“Op zoek naar andere thuis voor Gossip Girl

Maar daarna is het dus gedaan met de reboot van Gossip Girl. Dat heeft showrunner Josh Safran laten weten op sociale media.

“Hier is de roddel: het is met pijn in mijn hart dat ik moet aankondigen dat Gossip Girl stopt op HBO Max”, klinkt het bij showrunner Josh Safran bij The Hollywood Reporter. “De producers en ik zullen het netwerk en de studio voor altijd dankbaar zijn voor hun geloof en steun; de schrijvers vanwege hun sluwe brein en behendige talent; de cast van supersterren omdat ze de beste medewerkers en vrienden zijn; en de crew voor hun harde werk, toewijding en liefde voor het project. Dit was echt de beste set waar ik ooit aan mee heb gewerkt, van top tot teen. We zijn momenteel op zoek naar een ander thuis voor Gossip Girl. In dit klimaat kan dat echter een zware strijd worden. Als dit dus het einde is, zijn we in ieder geval op een hoogtepunt gestopt. Bedankt allemaal voor het kijken, en ik hoop dat je volgende week kijkt naar de finale. xoxo.”

Meer
Lees meer...