‘Riverdale’ seizoen 7 wordt officieel het laatste

Slecht nieuws voor de fans van de reeks Riverdale. De serie zal namelijk na seizoen 7 officieel stoppen. Dat maakte zender The CW vandaag bekend. Riverdale is al sinds 2017 een van de populairste series op die zender. Bij ons is het op Netflix te bekijken. Het zevende (en laatste) seizoen zal in 2023 verschijnen.

Er komt een einde aan Riverdale. Na zeven seizoenen beslissen de makers van de reeks om ermee op te houden. Voor velen zal dat niet aankomen als verrassing, maar toch is het geen fijn nieuws voor de échte fans. Die zullen in 2023 dus afscheid moeten nemen van hun favoriete serie.

Riverdale

Het zesde seizoen zit er nog maar net op, maar toch mogen de fans van Riverdale al uitkijken naar een zevende. Dat nieuws is al sinds maart bekend, maar nu lieten de makers ook weten dat seizoen 7 het laatste zal zijn. Daarmee komt er in 2023 een einde aan de reeks, die al sinds 2017 op The CW en Netflix te zien was.

Terwijl het eerste seizoen van Riverdale nog focuste op de tienerdrama en een mysterieuze moordzaak, gingen de seizoenen die volgden alle kanten uit. Zo was er ineens sprake van buitenaards leven en kregen sommige personages zelfs superkrachten. Om die reden ontstond er in het verleden wel eens wat drama rond de serie. Zo wordt Riverdale op sociale media af en toe wel eens “de slechtste show ooit” genoemd. Toch lanceerde het de acteercarrières van o.a. KJ Apa, Lili Reinhart en Camila Mendes.

Zevende seizoen

Maar ondanks de uiteenlopende meningen, bleef Riverdale toch populair. In vijf jaar tijd kregen de fans maar liefst zes seizoenen voorgeschoteld. Maar nu lijkt het einde van Archies verhaal toch in zicht. Midden 2023 zou namelijk het zevende en laatste seizoen te zien zijn. Daarin zullen de fans afscheid moeten nemen van hun favoriete personages.

In een interview met Deadline liet CW-baas Mark Pedowitz weten dat hij denkt dat zeven jaar de juiste hoeveelheid is. “Ik wil dat langlopende series een gepast einde krijgen. We hebben een lang gesprek gehad met de rest van de makers en zij gaan ook akkoord met deze beslissing”, klonk het. “De reeks krijgt de aanpak die het verdient. Het is een iconische pop culture-serie en we willen er zeker van zijn dat het op een juiste manier stopt.”

Meer
Lees meer...