RM (BTS) gaat Europese tour op in videoclip voor ‘Groin’

RM van BTS deelde op vrijdag 24 mei zijn tweede officiële soloalbum ‘Right Place, Wrong Person’. Het album bestaat uit elf tracks, waarvan er in totaal vijf een videoclip zullen krijgen. De derde daarvan is nu verschenen. Het gaat om de videoclip voor het nummer Groin, die sterk afwijkt van de eerste twee clips die verschenen.

Fans van BTS moesten het sinds december zonder ook maar één lid van hun favoriete boyband stellen, want toen begonnen de laatste vier leden van de groep aan hun verplichte militaire dienstplicht. Maar de zes maanden die daarop volgden, waren allesbehalve rustig voor de fans. Zo bracht V een samenwerking en een solosingle uit, verscheen de concertfilm van ‘D-DAY’ van SUGA in de zalen en bracht j-hope een documentairereeks en bijhorend soundtrackalbum uit. Vorige week verscheen dan het tweede soloalbum van RM ‘Right Place, Wrong Person’. Waarvan nu de derde single een videoclip heeft gekregen.

Groin

Groin is de zesde track op ‘Right Place, Wrong Person’ en misschien wel het meest expliciete nummer dat RM ooit heeft uitgebracht. RM is in zijn solowerk niet vies van een scheldwoord, maar in Groin trekt hij alle registers open om uit te halen naar mensen die te hoge verwachtingen hebben van hem.

Hij rapt zo onder andere: “I can’t be a monk, others’ words always misunderstand me / Not a fucking diplomat / Now that life is a bit easier, they shove responsibilities onto me / What do I represent, I only represent myself“. Hiermee verwijst RM naar de verwachtingen die de wereld over hem heeft omdat hij de leider is van de grootste boyband van het moment. Vaak eisen mensen dat RM zich over zaken uitspreekt alsof hij “de stem van K-pop is”.

In de YouTubeshow Mini & Moni Music, vertelde RM aan zijn bandgenoot Jimin dat Groin het resultaat is van opgekropte woede door verschillende controverses waarin RM belandde. Zo werden verschillende privégegevens van de rapper gelost, werden zijn posts op sociale media uit de context getrokken en deelde een monnik passages uit een privégesprek dat hij had met RM. Dit gebeurde allemaal in de periode waarin RM zich eigenlijk voorbereidde op zijn legerdienst. Hij wilde aanvankelijk samen met groepsgenoot j-hope aan zijn dienstplicht beginnen in april 2023, maar zijn vrienden overhaalden hem om zijn woede te bundelen in een album. Daardoor werkte RM eerst ‘Right Place, Wrong Person’ af en startte hij in december 2023 aan zijn legerdienst.

Videoclip

Waar RM voor de videoclips van Come back to me en LOST! ging voor sterk uitgewerkte cinematografische verhalen met enkele grote namen voor en achter de camera, kreeg Groin een veel eenvoudigere videoclip. In de clip is namelijk enkel RM te zien. Hij draagt een tracksuit van Adidas en brengt zijn nummer al rappend en dansend door de herkenbare straten in de buitenbuurt van Londen in het Verenigd Koninkrijk. Voor heel wat Europeanen gaat het hier dus om wat ze omschrijven als “European core“.

Groin is het derde nummer van het album ‘Right Place, Wrong Person’ dat een videoclip kreeg. Eerder verschenen al de videoclips voor Come back to me en LOST!. In de komende dagen zullen nog eens twee videoclips volgen. Het is nog niet geweten over welke nummers het gaat. De eerstvolgende videoclip verschijnt op donderdag 30 mei om 17 uur Belgische tijd. De laatste clip mogen we verwachten op zondag 9 juni, opnieuw om 17 uur Belgische tijd.

Bekijk de videoclip hier:

Beluister hier het volledige album ‘Right Place, Wrong Person’:

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan hier in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief!

Meer
Lees meer...