RM (BTS) zegt met album ‘Right Place, Wrong Person’ dat het oké is om je verloren te voelen

RM, de leider van BTS, heeft vandaag zijn tweede officiële soloalbum ‘Right Place, Wrong Person’ op de wereld losgelaten. Na ‘Indigo’, waarin de rapper terugblikte op zijn twintigerjaren, gaat zijn tweede album meer in op de zin van het leven en de gevoelens die bij het zoeken naar antwoorden op die vraag horen.

Fans van BTS moesten in december 2023 tijdelijk afscheid nemen van de laatste leden van de groep. Sindsdien zijn alle zeven leden van BTS namelijk bezig met hun militaire dienstplicht. Toch kregen de fans voldoende content om zich in die periode bezig te houden. Zo bracht V een samenwerking en een solosingle uit, verscheen de concertfilm van ‘D-DAY’ van SUGA in de zalen en bracht j-hope een documentairereeks en bijhorend soundtrackalbum uit. En nu is er een volledig nieuw album van RM.

‘Right Place, Wrong Person’

‘Right Place, Wrong Person’ is het tweede officiële soloalbum van RM. Net zoals voorganger ‘Indigo’ geeft het album ons een blik in de gedachtengang van de leider en rapper van BTS. Opener Right People, Wrong Place is een korte, hypnotiserende intro die meteen de toon zet voor de rest van het album. In Nuts rapt en zingt RM onder begeleiding van zware gitaren over de moeilijkheden die bij relaties komen kijken. Het nummer vloeit haast naadloos over in out of love. In dat nummer spreekt RM enkele van zijn haters aan. Vorig jaar ontstond er heel wat commotie online nadat de rapper heel kort (en dus waarschijnlijk per ongeluk) een foto deelde op zijn Instagram Story, waarop hij aan het roken was. Vele mensen bekritiseerden hem daarvoor en nu spreekt hij deze rechtstreeks aan met “Smoking kills, I know / It’s my fucking business / You bitches stop, don’t talk shit.

De vierde track op het album is Domodachi (feat. Little Simz). In deze samenwerking met de Britse rapster worden naast Koreaanse en Engelse lyrics ook Japanse lijnen opgenomen. De titel van het nummer is ook Japans. Domidachi (踊ります) betekent “dans” en is zo symbolisch voor het nummer dat gaat over uitgaan met je vrienden. Track 5 is ? (Interlude) en leidt het tweede deel van het album in.

Twee singles

Dat deel begint meteen stevig met Groin. Dit nummer heeft misschien wel de meest expliciete tekst die RM ooit maakte. Hij vloekt erop los en haalt uit naar mensen die te hoge verwachtingen hebben over hem. Voor het zevende nummer Heaven, krijgen we een heel ander genre te horen. Het is een rustig popfolk nummer waarin we RM nog eens horen zingen. Hij spreekt in het nummer iemand aan met wie hij duidelijk nog een eitje te pellen heeft. “So take my heaven / ‘Cause you ain’t inside it“, klinkt het zo.

Het achtste nummer is title track LOST!, die we hier uitgebreid bespreken. De volgende track is opnieuw een samenwerking Around the world in a day (feat. Moses Sumney) begint als een rustig nummer waarop de stempel van Moses Sumney duidelijk te horen is. Maar tegen het einde breekt het open met een krachtige rap van RM. Track 10 is het kortste van het album ㅠㅠ (Credit Roll). In het nummer vraagt RM of mensen blijven voor de endcredits of gewoon zo snel mogelijk naar huis gaan. Hij bedankt hierbij ook al de luisteraars om hun tijd te schenken aan hem. “I’m so grateful for everyone’s time / Hope you all had such wonderful night“. Het album besluit met Come back to me, dat al op 10 mei verscheen. Onze review lees je hier.

‘Right Place, Wrong Person’ is opnieuw een gevarieerd album, waarin RM met behulp van verschillende samenwerkingen, zowel bij featuring artists als producers, nieuwe genres uitdiept. Het is een album dat verschillende aspecten van het leven in vraag stelt en wil zeggen dat het oké is om te twijfelen en fouten te maken. En dat dat gewoon deel van het leven is.

Beluister het volledige album hier op Spotify:

Meer
Lees meer...