RM (BTS) lost nieuwe single ‘Come back to me’ met indrukwekkende videoclip

RM van BTS heeft vandaag een nieuw nummer op de wereld losgelaten. Het gaat om het nummer Come back to me dat een prerelease is voor het album ‘Right Place, Wrong Person’ dat later deze maand verschijnt. Het nummer kreeg meteen een videoclip waarvoor RM beroep kon doen op enkele grote namen uit de (Zuid-Koreaanse) filmindustrie.

Hoewel alle leden van BTS sinds december 2023 aan hun militaire dienstplicht bezig zijn, moesten de fans van de groep niet op hun honger blijven zitten. Zo verschenen er de afgelopen maanden al een samenwerking, een single, een documentairereeks, een concertfilm en een album van de verschillende leden van de groep. En op vrijdag 24 mei verschijnt er nog een volledig album. Het gaat om ‘Right Place, Wrong Person’, het tweede officiële studioalbum van RM, de leider van BTS. Vandaag verscheen de eerste single van dat album.

Come back to me

Voor trouwe fans van BTS is Come back to me niet helemaal nieuw. RM bracht het nummer namelijk al tijdens een van de concerten van SUGA tijdens zijn ‘D-DAY’-tour. Maar nu is het ook officieel verschenen. Hoewel RM een rapper is, zingt hij het volledige nummer helemaal zelf.

Come back to me gaat over de zoektocht naar de betekenis van het leven. We starten in een bar, waar RM samen met zijn vrienden zit, maar er duidelijk niet met zijn gedachten bij is. RM verlaat de bar en komt aan bij zijn gezin, maar ook daar voelt hij zich niet thuis. Vervolgens zien we hem in een hevige ruzie met zijn vriendin en in het laatste scenario zien we hem als kind, waarbij hij niet reageert op zijn ouders. Vervolgens belandt RM in een kamer, waar hij ook iemand anders ziet die duidelijk op zoek is naar iets. De twee vinden elkaar en zo vindt RM zichzelf. We zien hem opnieuw in de eerdere scenario’s maar deze keer is hij wel gelukkig en zit hij wel op zijn plaats.

Je kan het nummer zo perfect linken aan de albumtitel ‘Right Place, Wrong Person’, aangezien RM zich eerst wel op de juiste plaats bevindt, maar niet de juiste persoon is. Wanneer hij later terugkeert en zichzelf gevonden heeft, is hij dat wel.

Videoclip

Voor de videoclip Come back to me kon RM beroep doen op enkele grote namen. Zo werd de clip, die 5 minuten en 41 seconden duurt, geregisseerd door Lee Sung-jin, de maker van de gelauwerde Netflixreeks BEEF. De vrouwelijke hoofdrol in de videoclip wordt vertolkt door actrice Kim Min-ha, die je kan kennen van haar rol in de reeks Pachinko.

Maar ook de rest van de cast is niet van de minste. Zo zien we onder andere Joseph Lee (BEEF), Lee Seok-hyung (Hometown Cha-Cha-Cha), Kim A-hyun (Mask Girl), Choi Seung-yoon (Romance is a Bonus Book), Lee Sang-hee (All of Us Are Dead), Kang Gil-woo (The Glory) en kindactrice Gi So-yoo.

Bekijk hier de videoclip van Come back to me van RM:

Het album ‘Right Place, Wrong Person’ verschijnt op vrijdag 24 mei.

Meer
Lees meer...