TikTok- en Eurovisiester Sam Ryder kondigt nieuwe single aan op originele manier

Sam Ryder keert iets minder dan een maand terug met een nieuwe single. Na het succes van Space Man, waarmee de Brit tweede werd op het Eurovisiesongfestival, lanceert Ryder op 19 augustus 2022 Somebody.

Na enkele rampzalige resultaten besloot de BBC om de inzending van het Verenigd Koninkrijk voor het Eurovisiesongfestival in Turijn van eerder dit jaar intern te kiezen. De zender koos daarbij, met een hulp van selectiecomité, voor TikTokfenomeen Sam Ryder.

Die zakte af naar Italië met het nummer Space Man en verraste daar met een tweede plaats na het ongenaakbare Stefania van Kalush Orchestra uit Oekraïne. Het maakte Sam Ryder meteen een nationale held in eigen land. De Brit is sindsdien bezig aan een grote tournee die hem op 26 juli ook langs Tien Om Te Zien in België zal brengen.

Somebody

Ondertussen is Sam Ryder echter ook bezig aan nieuwe muziek. Zo bevestigde Kalush Orchestra recent nog dat er een collab in de maak is tussen de top 2 van het Eurovisiesongfestival. Maar ook solo komt er dus nieuw werk van Sam Ryder. Dat maakte hij zelf bekend op sociale media met een speciaal stuntfilmpje. Het nieuwe nummer, dat uitkomt op 19 september, krijgt de naam Somebody.

Somebody van Sam Ryder komt uit op 19 augustus.

Meer
Lees meer...