Left Right
scrollTop top

‘Samson en Gert’ 30 jaar: De Burgemeester daagt studentenverenigingen uit


Samson en Gert 30 opdracht studentenvereniging
© Studio 100/Samson en Gert

Na dertig jaar gaat Gert Verhulst officieel weg bij Samson en Gert. En dat laat de rest van de cast niet zomaar onopgemerkt voorbijgaan. De Burgemeester kondigt een grote wedstrijd aan waar studentenverenigingen aan kunnen deelnemen.

Samson en Gert bestaat dit jaar dertig jaar (en het is helemaal oké dat je je daardoor in één klap stokoud voelt). De Burgemeester daagt studentenverenigingen uit. De opdracht? Heel simpel: maak een filmpje of een foto dat iets te maken heeft met de dertigste verjaardag van Samson en Gert.

Van zingen in de aula tot Gert-lookalikes

Verenigingen zijn helemaal vrij in hoe ze die “iets” invullen. Dat legt De Burgemeester ook uit in een video op sociale media: “Zo creatief en zo gek mogelijk. Willen jullie samen zingen in de aula? Mij goed. Een studentencantus? Mij ook goed? Hebben jullie lookalikes van Gert? Nog veel beter!”

https://www.facebook.com/watch/?v=960931964275751

Het resultaat posten de verenigingen voor 6 december op Instagram. Het bijschrift moet zeker #30jaarSG of #BedanktGert bevatten. Is jouw vereniging de gelukkige winnaar? Dan krijg je bezoek van de enige echt Burgemeester, die je persoonlijk komt belonen.

Voorzittersrace

Dat de actie goede reclame is voor de laatste show van de Samson en Gert-cast, daar bestaat geen twijfel over. Maar of die een even positief effect zal hebben op de andere professionele activiteiten van De Burgemeester valt nog te betwijfelen.

Walter De Donder is namelijk in het “echte leven” ook burgemeester (van de stad Affligem) en stelde zich vorige maand kandidaat om Wouter Beke op te volgen als voorzitter van CD&V. Leden van de partij kunnen nog tot 17 november stemmen op één van de zeven kandidaat-voorzitters.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…