Sandara Park (2NE1) komt volgende maand met soloalbum

Sandara Park (38) van de legendarische K-popgroep 2NE1 zal volgende maand haar eerste soloalbum uitbrengen sinds het einde van 2NE1 in 2016. Het zal het eerste nieuwe muzikale werk van de zangeres zijn sinds 2017, toen 2NE1 het afscheidsnummer Goodbye uitbracht.

Volgende maand komt er een bijzondere comeback aan in K-pop. Sandara Park, die in 2009 haar debuut maakte als een van de vier leden van de girlgroup 2NE1, zal namelijk met haar eerste soloalbum komen sinds de breuk van de K-popgroep.

Sandara Park

Sandara Park (aka Dara) maakte van 2009 tot 2016 deel uit van de legendarische K-popgroep 2NE1. De groep van YG Entertainment was de eerste girlgroup die meer invloeden uit hiphop- en rapmuziek gebruikte en veranderde zo de K-popindustrie.

In zeven jaar wist 2NE1 uit te groeien tot een groot succes in binnen- én buitenland met hits als I Am the Best (내가 제일 잘 나가) en Come Back Home. In april 2016 verliet Minzy de groep en enkele maanden later, in november 2016, volgde het nieuws dat de groep ermee stopte. Het contract van de leden was afgelopen en ze besloten om elk hun eigen weg op te gaan. Vorig jaar maakte de groep (met alle vier originele leden) wel een éénmalige comeback op het podium van Coachella tijdens de set van rapper CL, die ook deel uitmaakte van de groep. Daar brachten ze enkele van hun grootste hits én had Sandara Park ook haar iconische hanenkam terug aangemeten.

Soloalbum

Vijf jaar na de breuk van 2NE1 verliet Sandara Park in 2021 het agentschap YG Entertainment. Na 14 jaar bij YG Entertainment sloot ze zich aan bij Abyss Company. Onder dat agentschap zal ze volgende maand een nieuw soloalbum uitbrengen. Het wordt haar eerste soloalbum dat ze uitbrengt in haar thuisland Zuid-Korea. In een statement liet het agentschap weten: “Sandara Parks fans hebben lang op haar gewacht. We hebben besloten om een speciaal album uit te brengen en stoppen ons hele hart erin om iets terug te doen voor de fans.

Het wordt eigenlijk niet het eerste solowerk van Sandara Park. In 2004, toen ze 18 jaar oud was, bracht ze in de Filippijnen al een album uit. Sandara spendeerde een groot deel van haar jeugd in de Filippijnen. In 2009 was ze ook te horen op het nummer Hello van G Dragon en loste ze het nummer Kiss, waarop ook CL te horen was als rapper. Ondertussen was Sandara Park ook al te zien als actrice in verschillende series en films en als presentatrice van realityshows, waaronder de originele Zuid-Koreaanse versie van The Masked Singer.

Het album zal ergens in juli verschijnen. Een exacte releasedatum is er voorlopig nog niet.

Meer
Lees meer...