“Scenario vierde seizoen ‘The Mandalorian’ is al geschreven”

Het derde seizoen van The Mandalorian gaat binnenkort van start op Disney+, maar ondertussen is er ook al nieuws over het vierde seizoen. Jon Favreau, showrunner van de reeks, heeft namelijk laten weten dat het scenario daarvan al volledig geschreven is.

Vanaf woensdag 1 maart kan je opnieuw acht weken lang wekelijks terecht bij Disney+ voor een nieuwe afleveringen van The Mandalorian. Dan gaat het derde seizoen van de succesreeks namelijk van start op de streamingdienst. Daarin krijgen we uiteraard opnieuw Pedro Pascal te zien als Din Djarin. Hij keert in het aankomende seizoen terug naar Mandalore om vergiffenis te vragen nadat hij in de seizoensfinale van seizoen 2 zijn helm heeft afgedaan.

Jon Favreau

Maar ondertussen wordt er al volop gewerkt aan het vierde seizoen van de reeks. Showrunner Jon Favreau liet afgelopen zomer namelijk al weten dat hij al met dat verhaal bezig was. Dat is ook nodig, want The Mandalorian is verbonden met heel wat andere Star Wars-reeksen die Disney+ in de nabije toekomst gepland heeft. Om al die verhaallijnen aan elkaar te koppelen, is dus de nodige planning vereist.

En ondertussen is dus zelfs al het volledige scenario van dat vierde seizoen klaar. “Seizoen 4? Ja, ik heb het al geschreven. We moeten weten waar we een volledig kloppend verhaal gaan vertellen. Dus (producer, red.) Dave Filoni en ik hebben dat uitgestippeld. En daarna schrijf je elke aflevering. Dus ik was het aan het schrijven tijdens de postproductie, omdat het allemaal moet voelen als een voortzetting en één volledig verhaal”, zei Favreau aan de Franse zender BFMTV.

The Mandalorian seizoen 3 is vanaf woensdag 1 maart te zien op Disney+.

Meer
Lees meer...