‘Sex and the City’ viert 25ste verjaardag met expo in New York

Vandaag, 6 juni 2023, is het exact 25 jaar geleden dat Sex and the City voor het eerst op televisie verscheen. De serie biedt een verfrissende kijk op het leven van moderne vrouwen in New York City, met ongefilterde gesprekken over liefde, seks en relaties. Ondertussen kreeg de reeks zelfs een spin-off And Just Like That … , maar toch wordt ook de originele reeks nog gevierd met een expo.

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum en het tweede seizoen van de vervolgserie And Just Like That… opent in New York de expo ‘And Just Like That… It’s Been 25 Years, A Sex and the City Experience’. Daar kunnen fans foto’s nemen in de verschillende appartementen en kunnen ze aan de Cosmopolitans nippen. Op dit moment zijn er nog geen plannen om de expo ook naar Europa te brengen.

Sex and the City

In 1998 ging de televisieserie Sex and the City in première op de Amerikaanse zender HBO. De reeks vertelt het verhaal van vier vriendinnen in New York: Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) en Miranda (Cynthia Nixon). Vooral hun dating- en seksleven stond centraal en velen zagen de komst van Sex and the City als “belangrijk voor vrouwen”. Uiteindelijk veroverde de reeks de hele wereld. In 2004 kwam er na 6 seizoenen een einde aan de reeks.

Toch was het nog niet volledig gedaan voor het verhaal en de personages. In 2021 kwam HBO namelijk met de spin-off And Just Like That … dat de vriendinnen opnieuw volgde, nu rond hun vijftigste. In het eerste seizoen was het personage Samantha nergens te bespeuren – aangezien actrice Kim Cattrall niet goed overeenkomt met de rest van de cast -, maar in het nieuwe seizoen zou ze opnieuw kort haar opwachting maken.

Expo

Om het succes en de 25ste verjaardag van de reeks te vieren, wordt er nu een expo georganiseerd in New York. Daar kunnen fans – net zoals bij de expo van Friends – foto’s nemen in het decor, krijgen ze de mooiste outfits uit de reeks te zien, kunnen ze nieuwe merchandise kopen én zijn er Cosmopolitans in overvloed. Die expo loopt op dit moment slechts van 8 tot 11 juni en is volledig uitverkocht, maar vele fans hopen alvast op een verlenging. Of de expo uiteindelijk ook naar ons land zal komen, valt af te wachten.

Meer
Lees meer...