Left Right
scrollTop top

Sex Pistols-miniserie ‘Pistol’ lost eerste beelden


Sex Pistols Miniserie
© Sex Pistols – Isopix (Foto: LAMedia Collection/Sunshine)

De Sex Pistols zijn legendarisch, op heel wat vlakken. En binnenkort krijgen de Britse punkers hun eigen serie. Die zal de naam Pistol krijgen en te zien zijn op FX. De miniserie is momenteel volop in productie. Dat hebben de makers hebben nog maar eens duidelijk gemaakt door de eerste beelden uit Pistol op de wereld los te laten.

Fans van de Sex Pistols krijgen binnenkort te zien hoe hun idolen leefden in het Verenigd Koninkrijk van de jaren 1970. FX (dat deel uitmaakt van Disney) komt namelijk met een miniserie over de legendarische punkers. Die krijgt de (toepasselijke) naam Pistol.

Cast

Pistol zal zes afleveringen tellen en focussen op gitarist en oprichter Steve Jones. Die rol wordt vertolkt door Toby Wallace (Babyteeth). Het verhaal is gebaseerd op de memoires die Jones in 2018 heeft gepubliceerd, Lonely Boy: Tales from the Sex Pistols.

Naast Wallace is ook al een ander stuk van de cast bekend. Sid Vicious wordt vertolkt door Louis Patridge (Enola Holmes). Anson Boon (1917) speelt John Lyndon aka Johnny Rotten. En drummer Paul Cook wordt vertolkt door nieuwkomer Jacob Slater.

Daarnaast zal ook Thomas Brody-Sangster (The Queen’s Gambit) in Pistol te zien zijn. Hij speelt Malcolm McLaren, de manager van de Sex Pistols. Tallulah Riley (Westworld) kruipt in de huid (en de kleren) van ontwerpster Vivienne Westwood. Zij heeft de punk in het Verenigd Koninkrijk mee op de kaart gezet.

Rolling Stone

Dat Pistol steeds dichterbij komt, heeft FX duidelijk gemaakt door de eerste beelden uit de reeks te lossen. Daarvoor schakelde de zender de hulp in van muziekmagazine Rolling Stone (what else?). De foto’s lijken een nieuwe versie te zijn van de legendarische performance van Pretty Vacant in Top the Pogs, een wekelijkse serie in de jaren 1970.

Dit zijn de eerste beelden uit Pistol:

Pistol
Pistol – FX (via Rolling Stone)
Pistol
Pistol – FX (via Rolling Stone)

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428