Tijgerin die verzorgster doodde in zoo (met publiek) mag blijven leven

Siberische tijgerin dierenverzorgster dood
EPA

Irina, de Siberische tijgerin die afgelopen weekend een dierenverzorgster gedood heeft in de dierentuin van Zürich, mag blijven leven. Volgens de zoo is er geen enkele reden waarom de tijger dood zou moeten, omdat het dier zich natuurlijk heeft gedragen.

Afgelopen zaterdag viel tijgerin Irina in aanwezigheid van de bezoekers een dierenverzorgster aan in haar verblijf in de zoo van Zürich. Een bezoeker sloeg alarm en na een tijd kon het personeel van de dierentuin de tijgerin weglokken van de verzorgster en een hok in lokken. Dat zou 8 à 9 minuten geduurd hebben. Onder de ooggetuigen zou een klein kind geweest zijn.

De verzorgster verkeerde in kritieke toestand en overleed niet veel later ter plekke aan haar verwondingen. Ze werd 55 jaar. Dat melden verschillende Britse media.

EPA

Severin Dressen (foto), de directeur van de dierentuin, stelt dat er nog moet onderzocht worden wat er precies mis is gegaan. Het is ook niet duidelijk waarom de verzorgster en de tijger op hetzelfde moment binnen de omheining waren. Normaal mag er nooit contact zijn tussen het personeel en de gevaarlijke roofdieren. “Misschien was er sprake van een misverstand en dacht de verzorgster dat het dier ergens anders zat”, zegt Dressen in de krant Tagesanzeiger.

“Normaal wild dier”

EPA

Heel wat mensen reageerden op sociale media dat de tijgerin afgemaakt moest worden. De Zoo Zürich bevestigt nu dat dat niet zal gebeuren, maar wijst er wel op dat het incident zeer tragisch was. Ook zei de directeur zeer zwaar geraakt te zijn door het verlies van de medewerkster. De 5-jarige tijger heeft gehandeld zoals een wild dier dat doet als iemand zijn territorium binnendringt, luidt de conclusie.

Een jaar geleden verhuisde tijgerin Irina vanuit een Deense dierentuin naar Zwitserland. Ze nam de plaats in van een tijgerin die eerder gestorven was bij een gevecht met een andere Siberische tijger in de zoo. Tijgerin Irina zou zich nooit vreemd gedragen hebben.

Gesponsorde artikelen