Simon Leviev maakte na Netflixdocu ‘The Tinder Swindler’ nog nieuwe slachtoffers

Enkele maanden geleden stond de wereld op zijn kop door de documentaire The Tinder Swindler. Daarin was te zien hoe Simon Leviev, of Shimon Hayut, verschillende vrouwen oplichtte en zich voordeed als miljonair. Hoewel iedereen dacht dat het na de docu einde verhaal zou zijn, blijkt nu dat de oplichter zelfs nog na de release geld van verschillende vrouwen heeft afgetroggeld.

Het verhaal van de Tinder Swindler is nog niet gedaan. In een recent artikel van The Times of Israel doet een nieuw slachtoffer haar verhaal. Daarin vertelt ze onder andere dat Simon Leviev haar benaderde na de documentaire, maar haar ervan verzekerde dat alles één grote leugen was. Toch werd ook zij daarna slachtoffer.

The Tinder Swindler

De documentaire The Tinder Swindler gaat over Simon Leviev, die eigenlijk Shimon Hayut heet, die enkele vrouwen oplichtte via Tinder. De slachtoffers doen in de documentairefilm hun ervaring met hem uit de doeken, in de hoop een einde te maken aan zijn overwinningstocht. Leviev kon namelijk maar liefst 10 miljoen dollar (zo’n 8,7 miljoen euro) van verschillende vrouwen afhandig maken.

De populariteit was ook terug te vinden in de kijkcijfers. The Tinder Swindler kon namelijk in zijn eerste 28 dagen na release rekenen op maar liefst 166 miljoen kijkuren. Daarmee werd het zelfs de best bekeken docuserie op het streamingplatform.

Nieuw slachtoffer

Ondanks de media-aandacht en de wereldwijde ‘haat’ voor Simon Leviev, kon de man na de documentaire toch nog slachtoffers maken. Eén van die slachtoffers deed haar verhaal in de Israëlische media. “Hij had het met mij over alle zogezegde slachtoffers en zei me dat ze allemaal logen en dat hij gelijk had”, vertelde ze. “Hij leek gewoon echt niet op een crimineel.”

Toch liep het ook voor de vrouw slecht af, want zij verloor maar liefst 130.000 dollar (zo’n 126.880 euro). “Toen ik een nieuwe auto wilde, zei hij dat hij me ging helpen. Hij zou het voor een goedkopere prijs kunnen krijgen. Maar dan moest ik het geld al overschrijven.” En daarna liep het natuurlijk mis. “Hij wist dat hij mijn leven aan het verpesten was”, sloot de vrouw af. Ook na haar zou Leviev nog andere slachtoffers gemaakt hebben.

Meer
Lees meer...