Dit is hoeveel geld ‘The Tinder Swindler’ Simon Leviev vraagt voor een acte de présence in een nachtclub

De documentaire The Tinder Swindler van Netflix heeft Simon Leviev in één klap berucht en beroemd gemaakt. En ondanks de vele beschuldigingen aan zijn adres doet hij er alles aan om het maximale uit die bekendheid te halen. Zo vraagt Leviev maar liefst 20.000 dollar (17.750 euro) om een avond aanwezig te zijn in een nachtclub, en blijkbaar is de interesse groot.

In The Tinder Swindler is te zien hoe Simon Leviev, die eigenlijk Shimon Hayut heet, enkele vrouwen oplichtte via Tinder. De slachtoffers doen in de documentairefilm hun ervaring met hem uit de doeken, in de hoop een einde te maken aan zijn overwinningstocht. Leviev kon namelijk maar liefst 10 miljoen dollar (zo’n 8,9 miljoen euro) van verschillende vrouwen afhandig maken.

De Noorse Cecilie Fjellhøy, de Zweedse Pernilla Sjöholm en de Nederlandse Ayleen Charlotte, de drie slachtoffers die in The Tinder Swindler aan het woord komen, zouden de schulden die ze gemaakt hebben nog steeds afbetalen. Om hen daarbij te helpen is het trio recent een GoFundMe-pagina gestart.

Nachtclubs

Ironisch genoeg lijkt Simon Leviev, die overigens alles ontkent, zelf heel wat minder financiële problemen te hebben. Zo was hij volgens de website TMZ recent aan het kijken om een nieuwe Ferrari te kopen.

Simon Leviev heeft dan ook meerdere lucratieve manieren gevonden om geld te verdienen. Dat doet hij onder andere door tegen betaling aanwezig te zijn in nachtclubs die dat wensen. Volgens TMZ vraagt de Tinder Swindler wel 20.000 dollar (17.750 euro) voor één avond. En dat is nog niet alles, want Leviev zou daarbovenop ook gratis drank, een privéjet, een suite in een vijfsterrenhotel, vervoer met een zwarte SUV en twee fulltime bewakers eisen. Die indrukwekkende vraagprijs schrikt volgens insiders nachtclubs niet af. TMZ meldt dat hij al meerdere aanbiedingen heeft uit verschillende landen.

Cameo

Een andere lucratieve inkomstenbron van Simon Leviev is Cameo. Via die website kan je aan bekende personen tegen betaling vragen om een videoboodschap in te spreken voor jezelf of iemand anders. The Tinder Swindler vraagt voor zo’n video 177 euro en heel veel mensen lijken dat ervoor over te hebben. De reviews op zijn profiel zijn dan ook zo goed als unaniem positief. Volgens TMZ zou Leviev via Cameo op amper drie dagen tijd 30.000 dollar (26.600 euro) hebben verdiend.

Meer
Lees meer...