‘The Tinder Swindler’ Simon Leviev reageert: “Ik heb niemand opgelicht”

De Tinder Swindler, aka Simon Leviev, geeft zich nog niet gewonnen. Nadat de documentaire The Tinder Swindler vorige maand op Netflix kwam, hadden heel wat mensen een mening over hem klaar. Leviev zou tientallen vrouwen opgelicht hebben via Tinder om op die manier geld af te troggelen. Zijn slachtoffers moeten nog steeds hun schulden afbetalen, maar toch vind de Israeliër dat hij onschuldig is.

Simon Leviev, of Shimon Hayut, heeft eindelijk gereageerd op de documentaire The Tinder Swindler. In een interview met Inside Edition laat hij weten niet schuldig te zijn en beweert hij dat hij ook rijk is, zonder het geld van zijn Tinderdates.

The Tinder Swindler

Een aantal weken geleden kwam The Tinder Swindler online en dat heeft heel wat stof doen opwaaien. De dagen na de release gingen kijkers op zoek naar de oplichter, die officieel Shimon Hayut heet, op sociale media en vonden ze hem op Instagram. Daar leek de man nog steeds zorgeloos te genieten van rijkdom, etentjes en vrouwen. Volgens velen was dat onbegrijpelijk, maar volgens Hayut zelf was het zijn volste recht.

Daarna leek de Tinder Swindler even van de sociale media te verdwijnen, wanneer hij gehackt werd. Maar toch vond hij zijn weg een paar dagen later terug. Daar liet hij weten dat hij een officiële reactie zou geven op de documentaire en de volledige waarheid zou vertellen. Dat heeft hij nu gedaan in een interview met Inside Edition.

“Ik ben geen monster”

“Ze zijn niet opgelicht en ik heb hen niet bedreigd. Ik ben geen monster”, klonk het in het interview. “Lev Leviev (een rijke diamantenhandelaar red.) is niet mijn vader, maar ik heb me ook nooit voorgedaan als zijn zoon.” In de documentaire was nochtans te zien hoe Hayut zichzelf fotoshopte in een foto met Lev Leviev en ook zogezegd werkte voor zijn bedrijf.

Toch vindt hij dat hij zelf niet schuldig is en heeft hij geen medelijden met de vrouwen “omdat niks van wat ze zeggen de waarheid is”. Hij vertelt dat hij allesbehalve dakloos is en dat hij een succesvolle businessman is geworden, die ook nog eens heeft geïnvesteerd in bitcoin. “Ik wil mijn naam zuiveren”, liet hij ook nog weten.

Tijdens het interview was ook een opvallende tweede persoon aanwezig, zijn huidige vriendin. Ook zij deed haar beklag over de reportage: “Dat mensen zo een fake stunt kunnen uithalen snap ik niet”, begon ze. Ze liet ook weten dat Hayut nog geen enkele keer geld van haar had geleend. Ondertussen betalen de drie slachtoffers uit de reportage wel nog steeds hun schulden af, en zijn ze zelfs een GoFundMe-pagina gestart.

Bekijk het interview met Shimon Hayut hier:

Meer
Lees meer...