Gerucht: Netflix denkt aan fictiefilm over ‘The Tinder Swindler’

De documentairefilm The Tinder Swindler staat nog maar twee weken online, maar is ondertussen al uitgegroeid tot één van de meest besproken reportages op het streamingplatform. Na de release deelden veel kijkers hun mening op Twitter, gingen ze zelf op zoek naar de bedrieger en probeerden ze zich te mengen in het onderzoek. Ook Netflix ziet hoe populair de docu is geworden en denkt nu zelfs na over een fictiefilm.

Netflix is in vroege onderhandelingen om een fictiefilm te maken van de documentaire The Tinder Swindler. Die docu staat nu twee weken online en is wereldwijd al ontzettend veel bekeken. Ook online zorgde het voor heel wat reacties en was het een populair gespreksonderwerp op nieuwssites over de hele wereld. Reden genoeg voor Netflix om na te denken over een volgende stap dus.

Populair

The Tinder Swindler is gigantisch populair. De documentairefilm staat na twee weken nog steeds op de derde plaats in de Belgische Netflixlijst en zorgde wereldwijd voor heel wat ongenoegen en verbaasde reacties. Aangezien de bedrieger waarover het gaat, Simon Leviev (of Shimon Hayut), alweer op vrije voeten staat en voor het hele Tinder-gebeuren zelfs nooit veroordeeld is, willen heel wat kijkers daar nu verandering in zien. Toch lijkt dat niet meteen te gebeuren, want Hayut is nog steeds actief op sociale media.

Aangezien Hayut nog steeds niet is gestraft voor zijn daden, waarvoor in de reportage voldoende bewijzen zijn, gaan heel wat kijkers niet akkoord met de manier waarop de zaak behandeld is. De ‘Tinder Swindler’ kan gewoon zijn gang gaan en kan nog steeds dure uitstapjes en etentjes betalen, terwijl zijn slachtoffers nog altijd hun schulden moeten afbetalen. De drie slachtoffers die hun verhaal deden in The Tinder Swindler zijn ondertussen wel een GoFundMe-pagina gestart, waar ze ondertussen al 138.770 euro hebben opgehaald.

Fictiefilm

Volgens het Amerikaanse entertainmentblad Variety zou Netflix nu nadenken over het verfilmen van het verhaal. De streamingdienst zou in gesprek zijn met verschillende producers om te bekijken of een fictiefilm aan de orde is. Variety meldt ook wel dat het hierbij gaat om een project dat nog in de beginfase zit. Of een film er dus echt komt, is niet duidelijk.

De kans bestaat dat de docu het onderzoek nog een nieuwe wending geeft en dat heel wat feiten nog zullen veranderen. Al lijkt een film ons geen slechte zet, zeker niet wanneer de drie slachtoffers ook in het proces zouden betrokken worden. Tot die tijd kan je op alle platformen luisteren naar de podcast The Making of the Swindler, waar makers Felicity Morris en Bernadette Higgins dieper ingaan op het verhaal en de documentaire.

Bekijk hier de trailer van The Tinder Swindler:

Liever een serie? Geen probleem! Bekijk hier de lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...