‘Tinder Swindler’ Simon Leviev zou naar verluidt werken aan een eigen datingshow

De Netflixdocumentaire The Tinder Swindler is ondertussen al een van de meest besproken reportages op de streamingdienst geworden en daardoor kent iedereen nu ook de naam van de slechterik in het verhaal: Simon Leviev oftewel Shimon Hayut. En dat gebruikt hij nu mooi in zijn voordeel, want de befaamde oplichter zou mogelijk binnenkort omgedoopt worden tot een realityster aangezien hij met een eigen datingshow op de proppen wil komen.

Nu de hele wereld de naam kent van de Tinder Swindler besloot Simon Leviev om daar goed gebruik van te maken. In zijn reactie op de veelbesproken Netflixdocumentaire zei Leviev dat hij “van plan is om zijn kant van het verhaal te vertellen, eens hij weet hoe hij dat wil doen”.

Datingshow

En dat lijkt hij nu te weten, want zo zou de oplichter nog van plan zijn om een “eigen boek te schrijven” en een “podcast te hosten”. Ondertussen probeert hij wat bij te verdienen door zijn “cameo’s te verkopen voor zo’n 300 dollar (264,77 euro)” en wil hij binnenkort ook “de ster zijn in zijn eigen datingshow”. Dat krijgen we althans te horen in een video van TMZ.

Een bron bevestigde aan E! News dat Simon Leviev momenteel werkt aan een datingshow, nadat hij werd verbannen van de datingapp Tinder. Hoewel details over wat de datingshow zal inhouden nog niet bekend zijn, kan de outlet ook bevestigen dat Leviev al hiervoor getekend heeft met manager Gina Rodriguez, die eerder de uitvoerende producent was van de realityreeks Mama June: From Hot to Not.

The Tinder Swindler

Simons stap om aan zijn eigen realityserie te werken komt nadat de baanbrekende Netflixdocumentaire The Tinder Swindler op 2 februari 2022 werd uitgebracht. Daarin beschuldigden de Noorse Cecilie Schrøder Fjellhøy, de Zweedse Pernilla Sjoholm en de Nederlandse Ayleen Charlotte Simon Leviev ervan hen voor duizenden dollars op te lichten na hun eerste ontmoeting op de datingapp Tinder. Misdaden waarvoor hij nooit aangeklaagd is geweest, ondanks dat hij al eerder in de gevangenis zat wegens fraude.

In een interview in The Drew Barrymore Show op 11 februari deelden Cecilie en Pernilla dat ze nog steeds te kampen hebben met de zware gevolgen van Simons acties. De dames hebben namelijk een GoFundMe-pagina opgericht in de hoop om hun schuldenberg achtergelaten door Leviev te verkleinen. “Ik denk dat hij hulp nodig heeft”, vertelde Cecilie in de uitzending. “En ik heb gewoon echt, echt medelijden met hem.”

Reactie Leviev

In reactie op de aantijgingen stuurde Simon een spraakmemo naar Netflix, die in de documentaire verscheen. “Ik zal doorgaan met de rechtszaak tegen jullie wegens discriminatie en leugens en, weet je, alles is in principe gebaseerd op een leugen”, zei hij. “En dat is het, dit is hoe het zal zijn.”

“Ik werd onrecht aangedaan voor dingen die ik nooit heb gedaan”, vertelde hij in 2021 nog aan de Israëlische Channel 13 News.

Kortom, dit zal nog niet het laatste zijn dat we van Leviev aka de Tinder Swindler zullen horen, vermoeden we. Zo zou Netflix nog mogelijk met een fictiefilm komen over deze hele saga. Ondertussen kan je bijvoorbeeld luisteren naar de podcast The Making of the Swindler, waar makers Felicity Morris en Bernadette Higgins dieper ingaan op het gehele verhaal en de populaire documentaire.

Meer
Lees meer...