Belgische regisseur Tim Mielants maakt film met Cillian Murphy en Emily Watson

Er is een nieuwe film met een Belgisch tintje in de maak, genaamd Small Things Like These. De regisseur is Tim Mielants, bekend van onder andere Cordon en Peaky Blinders. Het is een adaptatie van het gelijknamige boek van Claire Keegan dat in 2021 op de markt kwam.

De Belgische regisseur, Tim Mielants, is aan een nieuw project bezig. Met Cillian Murphy en Emily Watson als deel van de cast, liggen de verwachtingen direct zeer hoog. Maar Mielants bewees in het verleden al wat hij waard is.

Gebaseerd op een boek

Small Things Like These is een adaptatie van het gelijknamige boek van Claire Keegan. Het speelt zich af tijdens kerstmis in 1985. Een vader (gespeeld door Murphy) ontrafelt de geheimen van een stadsklooster en wordt in aanraking gebracht met enkele aangrijpende waarheden over zijn eigen leven.

Claire Keegan.- Bron: David Levenson/Getty Images

Het boek Small Things Like These werd wereldwijd vertaald en in België uitgebracht onder de titel Dit soort kleinigheden bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

De cast

Naast Cillian Murphy (Peaky Blinders, Oppenheimer) worden de hoofdrollen vertolkt door Emily Watson (Chernobyl) en Ciarán Hinds (Game Of Thrones, Harry Potter and the Deathly Hallows).

Cillian Murphy.- Bron: Netflix

Het scenario wordt verzorgd door Enda Walsh. Ben Affleck en Matt Damon financieren dan weer het project met hun productiehuis ‘Artists Equity’

Tim Mielants

Mielants werkte in het verleden al samen met Cillian Murphy aan de succesvolle serie Peaky Blinders. In 2018 sleepte het de BAFTA voor ‘Beste Britse Drama’ binnen. Verder is hij bekend door zijn regiewerk bij Legion en The Terror. Ook was hij de hoofdregisseur van de BBC-reeks The Reponder. In ons land regisseerde hij al Professor T. en Cordon.

Meer
Lees meer...