Sony werkt aan animatiefilm over K-pop superhelden

Sony Pictures Animation werkt op dit moment aan een animatiefilm waarin een K-popgroep centraal staat. Maar het is geen gewone K-popgroep want de meisjes van de groep jagen – wanneer ze niet op het podium staan – op demonen. Voor de film haalde Sony heel wat grote namen binnen die eerder al werkten aan onder andere Shrek, Raya and the Dragon en Big Hero 6.

K-pop is tegenwoordig populairder dan ooit. Met een Grammy-nominatie voor BTS, een eigen Netflix-documentaire voor Blackpink en een samenwerking met Marvel voor SuperM. En nu springt ook Sony Pictures op de K-poptrein.

K-pop: Demon Hunters

Sony Pictures Animation werkt namelijk aan een film over een K-popgroep. Maar wat hun fans niet weten, is dat de meisjes achter de schermen een heel ander leven leiden. Wanneer ze niet op het podium staan, spenderen ze hun tijd aan het jagen op kwaadaardige demonen.

De animatiefilm zal geregisseerd worden door het duo Maggie Kang en Chris Appelhans. Kang is zelf van Koreaanse afkomst en keert met het project dus terug naar haar roots. In het verleden werkte Kang al mee aan onder andere Puss In Boots, Madagaskar 2 en Kung Fu Panda 3. Chris Appelhans werkte dan weer al mee aan onder andere Coraline en The Pincess and the Frog.

“Liefdesbrief aan K-pop en Korea”

De film zal ook de ruimere Koreaanse cultuur in de schijnwerpers zetten. Zo zal er dus ook aandacht zijn voor Koreaanse mode en Koreaans eten. Maggie Kang is dolblij dat ze een film kan maken over haar eigen roots.

“Ik ben al sinds het begin van de jaren 90 een fan van K-pop en deze film wordt dus een liefdesbrief aan K-pop en mijn Koreaanse roots”, legt Kang uit. “Het omvat en viert alles wat K-pop is. Het is de film die ik zou willen zien als een grote fan van het genre en ik hoop dat de miljoenen K-popfans wereldwijd er hetzelfde over zullen denken.”

Ook de Amerikaan Appelhans ziet het project helemaal zitten. “Ik wilde altijd al een film maken over de kracht van muziek. De kracht om te verenigen, vreugde te brengen en gemeenschappen op te bouwen”, legt hij uit. En die kracht vindt hij duidelijk terug in K-pop. “K-Pop is de beste belichaming hiervan op dit moment en we zijn heel enthousiast om dat door de lens van animatie te eren en tonen.”

Ervaren animators

De film kan rekenen op verschillende ervaren animators. Zo werken Aron Warner (Shrek), Hannah McMechan en Danya Jimenez (Luna Likes), Mingjue Helen Chen (Raya and the Last Dragon, Big Hero 6) en Ami Thompson (Raya and the Last Dragon, Ralph Breaks the Internet) alvast mee aan de K-pop: Demon Hunters.

Meer
Lees meer...