Left Right
scrollTop top

‘Space Poop Challenge’: bedenk hoe astronauten in de ruimte naar toilet kunnen gaan en krijg 28.000 euro


‘Space Poop Challenge’: bedenk hoe astronauten in de ruimte naar toilet kunnen gaan en krijg 28.000 euro

Thuis is het makkelijk, maar als je in de ruimte zit moet je natuurlijk ook naar het toilet. Bij korte ruimtereizen valt dat nog mee, maar als NASA binnenkort naar Mars wil reizen, wordt dat een serieus probleem. Daarom zoekt de ruimtevaartorganisatie hulp bij het oplossen van dit gênant probleem. Wie met een goed idee komt, krijgt zelfs 28.000 euro.

De ‘Space Poop Challenge’, het is eens iets anders dan de ‘Mannequin Challenge’ die momenteel overal opduikt, maar het is wel degelijk de naam van het nieuwe initiatief van NASA. In een video leggen ze uit waarom het toiletprobleem zo belangrijk is.

In 1972 ging de laatste mens naar de maan. Sindsdien zijn astronauten nooit verder dan zo’n 500 kilometer van de aarde geweest. Als er dus een probleem is of ze moeten terugkeren naar de aarde duurt dat hooguit enkele uren. Daarom dragen astronauten nu een soort pamper in hun ruimtepak.

Zo’n pamper is uiteraard niet voldoende als er naar Mars wordt gegaan want als er tijdens die reizen een probleem is, moeten astronauten misschien wel meerdere weken in hun ruimtepak zitten. We willen er niet aan denken hoe dat is. Daarin zijn zuurstof, eten en drinken al voorzien, maar voor het sanitaire probleem heeft NASA dus nog geen oplossing. Daarom vragen ze de hulp van iedereen en daar is dus een budget van 28.000 euro voor voorzien.

https://vimeo.com/191664574

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…