‘Squid Game’ was bijna eerst een comic in plaats van een Netflixreeks

Een van de meest populaire Netflixreeksen aller tijden, Squid Game, had bijna niet bestaan. Dat laat maker Hwang Dong-hyuk weten. Hij wou namelijk in eerste instantie een digital comic of webtoon van het verhaal creëren. Maar kort daarna kwam Netflix op de proppen met het idee om er een serie van te maken.

Squid Game is de populairste Netflixreeks ooit. In september 2021 kwam de serie uit en daarna leek alles vanzelf te gaan. In de eerste maand kon de reeks zelfs rekenen op maar liefst 1,65 miljard kijkuren. Daar kwamen de maanden nadien alleen nog maar kijkuren bij. Uiteindelijk werd Squid Game de meest gegoogelde reeks van het jaar én wonnen acteurs Lee Jung-jae en Jung Ho-yeon zelfs een SAG-Award.

Squid Game

De serie Squid Game heeft nog maar weinig introductie nodig. Al sinds september vorig jaar is het zonder twijfel de meest populaire Zuid-Koreaanse reeks ter wereld. Kort na de release werd zelfs al duidelijk dat het op Netflix beter scoorde dan elke Engelstalige reeks. Met die titel op zak zijn de makers nu bezig aan een tweede seizoen. Al zal dat nog niet voor meteen zijn, want regisseur Hwang Dong-hyuk liet weten dat het vervolg pas tegen het einde van 2024 zal verschijnen.

Maar het scheelde dus weinig of de reeks had nooit bestaan. Of toch niet in de vorm die het nu had. In eerste instantie was Hwang namelijk van plan om van het verhaal een webtoon te maken. Dat is een soort digitale comic. Als dat het geval was geweest, dan had de reeks er zonder twijfel volledig anders uitgezien. Zeker omdat het dan niet langer een originele reeks is, maar een live action-versie van een verhaal dat al bestaat. Dan zouden mensen ook al veel meer beginnen vergelijken.

“Ik wou eerst een webtoon maken. En als mensen het dan leuk zouden gevonden hebben, dan kon ik nadenken over een live action-versie”, vertelde hij tijdens een interview met The Playlist. “Maar toen ik het verhaal in 2018, tien jaar na mijn eerste versie, nog eens las, was het anders. Netflix was zich toen al meer en meer aan het profileren in Zuid-Korea, en de rest is geschiedenis.”

Bekijk de trailer van Squid Game hier:

Het tweede seizoen van Squid Game wordt in 2024 verwacht. Geen zin om te wachten? Bekijk dan hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...