Stormzy komt in 2020 twee keer naar de AB: tickets beschikbaar vanaf 6 december

epa

Rapper Stormzy komt volgend jaar niet één, maar twee keer naar de Ancienne Belgique in Brussel. Afspraak op maandag 10 en dinsdag 11 februari voor de oorkonde van de koning van de Britse grime. De ticketverkoop gaat op vrijdag 6 december om 9 uur van start.

Stormzy komt met zijn tweede plaat ‘Heavy Is The Head’, die op december verschijnt, onder de arm naar de AB. Afgelopen zomer stond hij nog als headliner op het Britse festival Glastonbury en wist hij heel wat Belgische fans te strikken op Pukkelpop.

Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken

Stormzy staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen. Zo maakte hij al gebruik van woorden in het Welsh om mensen uit Wales een hart onder de riem te steken en windt hij er geen doekjes om dat hij niets moet hebben van de gevestigde, Britse politiek.

Nummer met Ed Sheeran

Hij staat bekend om z’n grime-beats en redelijk agressieve, maar supergave stijl. Stormzy is één van de grootste grime-artiesten van het moment. Dat is een donkere, agressieve hiphopstijl die momenteel erg populair is bij de Britten.

De bekendste nummers van Stormzy zijn My Hood, Shut Up, Big For Your Boots, Power en Vossi Bop. Een week geleden loste hij nog Own It met Ed Sheeran en Burna Boy.

Tickets voor de AB-concerten zijn beschikbaar vanaf vrijdag 6 december om 9 uur.

Gesponsorde artikelen