‘Strange World’, de nieuwste Disneyfilm, gaat ook meteen naar Disney+

Deze maand is een drukke maand op de streamingdiensten. Op Netflix komen zo onder andere Emily in Paris en Matilda nog uit, maar ook Disney+ komt nog met nieuwe projecten. De meest opvallende nieuwkomer is misschien wel Strange World. De nieuwste Disneyfilm is op dit moment te zien in de bioscoop, maar eind deze maand is die ook te vinden op Disney+.

Net zoals vorig jaar komt Disney+ ook dit jaar met een kerstcadeautje. In 2021 loste de streamingdienst Encanto terwijl die nog in de bioscoop te zien was, dit jaar volgt Strange World. Dat is de nieuwste animatiefilm over een familie ontdekkingsreizigers. Vanaf 23 december is de film te vinden op Disney+.

Strange World

In Strange World maak je kennis met een legendarische familie ontdekkingsreizigers, de Clades. Zij proberen een onbekend en verraderlijk land te verkennen samen met een bont gezelschap, waaronder een ondeugende “blob”, een hond met drie poten en een heleboel uitgehongerde wezens.

De originele stemmencast bestaat uit onder andere Jake Gyllenhaal, Dennis Quaid, Lucy Liu en Jaboukie Young-White. In de Vlaamse cast horen we onder andere Gene Thomas, Francisco Schuster en Peter Van De Velde.

Release op Disney+

De film kwam een tijdje geleden al uit in de Amerikaanse bioscoop, maar daar lijkt die niet meteen een groot succes te zijn. Volgens FilmTotaal heeft de film nog maar 42,3 miljoen dollar (39,6 miljoen euro) opgebracht. Dat is niet veel als je weet dat het budget van de film tussen de 130 (121,8 miljoen euro) en 185 miljoen dollar (173,4 miljoen euro) lag.

Bij ons is Strange World sinds 23 november te zien in de bioscoop, waardoor de release op Disney+ exact een maand later, op 23 december, al zal volgen. Op die manier probeert Disney de kijkcijfers toch op te krikken, al is er van de cijfers in de Belgische cinema nog niet veel bekend.

Bekijk de trailer van Strange World hier:

Strange World is vanaf 23 december te zien op Disney+. Heb je nog geen abonnement op Disney+? Klik dan hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...