Taeyang (BIGBANG) en Jimin (BTS) kondigen samenwerking aan

Taeyang van BIGBANG en Jimin van BTS zullen volgende week hun eerste samenwerking op de wereld loslaten. De geruchten over een samenwerking tussen de twee K-popgrootheden deden al enkele weken de ronde, maar zijn nu ook officieel bevestigd. Het nummer VIBE zal volgende week vrijdag, op 13 januari 2023, verschijnen.

Er komt een wel heel interessante samenwerking aan in de K-popwereld. Taeyang van BIGBANG zal namelijk de krachten bundelen met Jimin van BTS. Het gaat om de eerste samenwerking tussen de grootste boybands van de tweede en derde generatie in K-pop.

Taeyang

De geruchten over een samenwerking tussen Taeyang en Jimin startten enkele weken geleden. Toen lieten verschillende Zuid-Koreaanse media weten dat er een samenwerking zou komen tussen de twee, maar het nieuws werd toen nog niet officieel bevestigd. Vorige week kwam dan het nieuws dat Taeyang het agentschap YG Entertainment verliet, waar hij al sinds 2009 actief was als lid van BIGBANG. Hij verhuisde niet ver, want tekende een contract bij THEBLACKLABEL, een dochteragentschap van YG entertainment.

Enkele dagen nadat het nieuws van zijn overstap bekend raakte, deelde Taeyang een foto vanuit de studio op Instagram. Daarop was hij zelf te zien, maar ook Jimin van BTS. Daardoor leken de geruchten die eerder in de media verschenen dus te kloppen. De foto is nu niet meer te vinden op Instagram omdat Taeyang ter voorbereiding van de release van zijn nieuwe werk al zijn eerdere foto’s verwijderde.

VIBE

Vandaag deelden zowel het officiële account van Taeyang als dat van BTS de officiële aankondiging van het nummer. De single kreeg de titel VIBE en zal verschijnen op vrijdag 13 januari 2023 om 14 uur Zuid-Koreaanse tijd, wat overeenkomt met 6 uur ’s ochtends Belgische tijd.

Aangezien er een foto van de twee zangers gedeeld werd bij de aankondiging mogen we er ook van uitgaan dat er meteen een videoclip gelanceerd zal worden. VIBE wordt de eerste single van het nieuwe album van Taeyang dat voorlopig nog geen titel heeft, maar volgens bronnen deze maand nog zou verschijnen. Het zal ook meteen de eerste release worden van Taeyang onder THEBLACKLABEL.

De samenwerking tussen Taeyang en Jimin heeft ook een leuke geschiedenis, want in 2013 zei de toen nog maar net gedebuteerde Jimin nog dat hij enorm opkeek naar Taeyang. En nu, tien jaar later, zal hij dus met zijn idool samenwerken terwijl hij zelf de supersterrenstatus bereikt heeft.

Meer
Lees meer...