Acteur Taron Egerton (32) wordt onwel op podium tijdens première van theaterstuk

Velen kennen hem als Eggsy uit de Kingsman-films of als Elton John in Rocketman, maar acteur Taron Egerton (32) is ook nog steeds podiumacteur. Gisteren ging zijn nieuwste theaterstuk Cock in Londen in première, maar in het midden van de show zakte de acteur in elkaar en werd de voorstelling stilgezet. Ondertussen stelt de acteur het goed.

Het was even schrikken in het Londense West End gisterenavond, want tijdens de première van het theaterstuk Cock is hoofdrolspeler Taron Egerton onwel geworden. De show werd om die reden even stilgezet, maar ging nadien gewoon door met understudy Joel Harper-Jackson. Egerton laat ondertussen zelf weten dat alles in orde is.

Cock

Taron Egerton is een Welshe acteur die uit het dorpje met de meest ingewikkelde naam ter wereld, namelijk Llanfairpwllgwyngyll, komt. Hij is vooral bekend door zijn rol als Eggsy in de Kingsman-films, waar hij naast Colin Firth stond. Ook in de komende film in de franchise zal Egerton terug te zien zijn. Daarnaast gaf hij ook gestalte aan Elton John in de biopic Rocketman en is hij ook bekend door zijn rol als Aap in de muzikale film Sing.

Maar naast het grote scherm houdt de acteur dus ook nog steeds van het theater, en besliste hij om in Londen het theaterstuk Cock te gaan spelen. De voorstelling gaat over een homokoppel, gespeeld door Egerton en Jonathan Bailey (Bridgerton), dat in een crisis terecht komt nadat één van de twee zijn droomvrouw tegenkomt. De show ging dit weekend in première, en dat is waar het even misliep.

Onwel

Tijdens de voorstelling zakte acteur Taron Egerton in elkaar, waarna het publiek verbaasd en geschrokken toekeek. Dat meldt Deadline. Uiteindelijk riep de productie de hulp in van een dokter in de zaal, waarna ze de doeken sloten. Na een tijdje liet de organisatie weten dat alles in orde was met Egerton, en dat de show zou doorgaan met zijn understudy, Joel Harper-Jackson.

De acteur zelf reageerde kort na het voorval via een Instagram Story. “Ik ben oke, ik heb alleen last van een stijve nek en een gekneusd ego”, grapte hij. Daarnaast bedankte hij ook alle betrokkenen.

Taron Egerton reageerde op het voorval via een tekst op Instagram.
Meer
Lees meer...