Taskforce KBVB geeft update over zoektocht naar technisch directeur en bondscoach Rode Duivels

De taskforce van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) die op zoek moet naar een nieuwe bondscoach voor de Rode Duivels komt vandaag – donderdag 26 januari – opnieuw samen. Daar zal geprobeerd worden om de lange lijst kandidaten terug te brengen tot een shortlist van namen die uitgenodigd zullen worden voor een gesprek. Ook voor de functie van technische directeur staat de vacature nog steeds open.

Op de persconferentie na het gelijkspel van België tegen Kroatië en de daarbij horende uitschakeling op het WK in Qatar bijna twee maanden geleden maakte Roberto Martinez bekend dat hij stopt als bondscoach. Die beslissing was naar eigen zeggen al genomen voor de start van het ontgoochelende wereldkampioenschap. De Spaanse trainer, die ook technisch directeur was bij de KBVB, had een aflopend contract eind 2022 en bereikte geen akkoord over een nieuwe deal. Hij is ondertussen al opnieuw aan de slag als bondscoach van Portugal.

Ondertussen is de Belgische Voetbalbond nog steeds op zoek naar een nieuwe bondscoach en een nieuwe technische directeur. Het stelde daarvoor een taskforce van vier personen aan. Op 14 december 2022 plaatste de voetbalbond vervolgens een officiële vacature online. Die werd iets meer dan twee weken geleden afgesloten, waarna de taskforce een eerste keer samenkwam.

Taskforce komt opnieuw samen

Het Laatste Nieuws besloot daarom om tijdens het Gala van de Gouden Schoen Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe, lid van de taskforce, aan de tand te voelen. “We werken met de taskforce professioneel en grondig samen. België heeft veel goede spelers, ook in de nieuwe generatie. Het verdient dan ook een zeer goede bondscoach. Het is belangrijk dat we ons kunnen plaatsen voor het EK 2024 in Duitsland. Daar moeten we een goede coach voor vinden. Over een termijn ga ik geen uitspraken doen, maar we zullen er wel geraken. Te gepasten tijde zullen we communiceren”, legde hij uit.

Vandaag zit het viertal een tweede keer samen. Bedoeling is daar om eerst de longlist terug te brengen tot een shortlist. Die kandidaat-bondscoaches zullen vervolgens uitgenodigd worden op gesprek.

Vercauteren, Simons, Vermaelen

Ondertussen is de bond ook nog steeds op zoek naar een technisch directeur. Het lijkt het meest logisch om die vacature eerst in te vullen. Op die manier kan de nieuwe technische directeur mee beslissen over de bondscoach.

Volgens Het Laatste Nieuws is Frank Vercauteren (66) op dit moment de topkandidaat voor de functie van technisch directeur. Als reserve optie zou er gedacht worden aan een jonge voormalige international zoals Timmy Simons of Thomas Vermaelen.

Meer
Lees meer...