#Tattoogate op TikTok krijgt happy end: perfecte vossentattoo voor Courtney

Enkele weken geleden werd TikTok overspoeld door video’s over #Tattoogate. Daarbij ging het over Courtney Monteith en haar ervaring met een Canadese tattoo-artieste. Courtney wilde een tattoo van een vos met bloemen, maar kreeg bij haar dure schets niet wat ze gevraagd had. Uiteindelijk verloor ze 2.600 Canadese dollar (1.800 euro) en had ze geen tattoo. Maar een populaire Amerikaanse tattoo-artiest besloot om haar haar gedroomde tattoo gratis te geven.

Op 10 mei deelde de TikTokster Courtney Monteith (@running_mom_of_boys) een video waarin ze haar ervaring deelde met een tattoo-artieste. Ze vertelde daarbij dat ze het gevoel had dat ze opgelicht werd door de artieste, die 1.500 Canadese dollar (1.038 euro) vroeg voor een belabberde schets. 

1.500 Canadese dollar

In haar eerste video vertelde Courtney dat ze een afspraak maakte bij een tattoo-artieste die ze gezien had op Instagram. Ze boekte een eerste afspraak met de artieste via Zoom. Die kostte haar al meteen 180 Canadese dollar (125 euro), die niet terugbetaalbaar was. Tijdens het Zoom-gesprek toonde Courtney verschillende voorbeelden van de tattoo die ze wilde. Ze kreeg van de artieste drie opties. De eerste zou haar 1.500 Canadese dollar (1.038 euro) kosten exclusief taksen. Daarbij zou ze één schets krijgen, waar ze één kleine verandering aan mocht aanbrengen. De tweede optie kostte 3.500 Canadese dollar (2.422 euro) exclusief taksen en zou haar twee schetsen geven waaruit ze dan kan kiezen en verschillende kleine aanpassingen mag maken. De derde en duurste optie kostte 6.000 Canadese dollar (4.151 euro) exclusief taksen. Die laatste optie gaf je de mogelijkheid om alles aan te passen aan de tattoo. 

Aanvankelijk dacht Courtney dat deze prijzen de totale prijs voor de tattoo waren, maar de tattoo-artieste benadrukte dat dit enkel voor de schets was en dat er nog een aparte rekening zou volgen voor de tattoo zelf. Courtney koos daarom voor de goedkoopste optie. 

@running_mom_of_boys Part 1 #badbusiness #tattoohorrorstory #worstexperience #storytime #tattooartist #greenscreen ♬ original sound – cmonteith

Slechte schets

Enkele weken later kreeg Courtney de schets opgestuurd en die leek totaal niet op wat ze gevraagd had. Op haar voorbeelden was duidelijk te zien dat ze een volledige vos wilde en op de schets stond maar een halve vos. Daarom stuurde ze een mail terug naar de tattoo-artieste met de vraag om de tattoo toch aan te passen. Al snel kreeg ze een mail terug dat als ze de aanpassingen wil, ze het verschil tussen de eerste en de tweede prijsoptie zal moeten opleggen. Het ging daarbij om een bedrag van 2.260 Canadese dollar (1.564 euro). 

Op dat moment had Courtney al 2.695 Canadese dollar (1.865 euro) betaald. Het ging daarbij om de 180 dollar voor de consultatie, de 1.500 Canadese dollar (+ taksen) voor de schets en 1.000 Canadese dollar (692 euro) als waarborg voor de tattoo. Daarom wilde ze niet nog eens 2.260 Canadese dollar (11.564 euro) ophoesten. Maar de tattoo-artieste weigerde om gratis een nieuwe schets te maken. Daarom besloot Courtney om geen tattoo te laten zetten. Ze hoopte daarbij dat ze minstens de 1.000 Canadese dollar waarborg terug zou krijgen. Maar ook dat bleek onmogelijk te zijn. 

#Tattoogate

De video’s waarin Courtney haar verhaal deelde, gingen viraal op TikTok, waarbij mensen reageerden met de hashtag #Tattoogate. Zo kon de identiteit van de tattoo-artieste al snel achterhaald worden. Het ging om Lindsay Joseph van Lucid Tattoos in Ontario in Canada. En Courtney is niet het enige “slachtoffer” van Joseph. Zo deelde Ri McCue haar eigen verhaal op TikTok. Zij liet weten dat ze 4.000 Canadese dollar (2.768 euro) verloren was door een consultatie met Joseph.

Ook ontdekten mensen dat de schets van de vos overgetekend was van een tekening op Etsy. Wanneer mensen vervolgens door het eerdere werk van Lindsay Joseph zochten, merkten ze nog andere overgetekende tattoos op. 

Gratis tattoo

Maar #Tattoogate leverde ook iets positief op. Tattoo-artiest Matt Vaught, die al in de prijzen viel met zijn werk, bood aan om Courtney Monteith gratis de tattoo van haar dromen te geven. En dat is nu gebeurd.

In een nieuwe video laat Courtney zien hoe ze naar Californië vloog voor de tattoo van haar dromen. En inderdaad, de tattoo die ze kreeg van Matt Vaught lijkt perfect op de voorbeelden die ze toonde aan de eerste tattoo-artieste. Ook Matt Vaught deelde een video van de tattoo. En zo krijgt Courtney toch haar happy end.

Bekijk hier hoe Courtney eindelijk de tattoo krijgt die ze wilde:

@running_mom_of_boys A happy ending! Thanks @Matt Vaught @H2Ocean @Booking.com @Jenn Lee for making this happen! #foxtattoo #tattoogate ♬ Going to California (Mandolin / Guitar Mix) – Led Zeppelin

Bekijk hier ook de video die tattoo-artiest Matt Vaught deelde:

@tattoo_matt We did it y’all! Finally, the happy conclusion to fox / tattoo gate!! With so many people invested in @cmonteith’s fox tattoo journey, the pressure was on to not disappoint. And I am ecstatic to say, that I believe we made it happen! Tears and laughs were shared! Trust was restored. And the power of good, prevailed over evil. At least thats how it felt ? Thank you to everyone who has followed along on this beautiful story of triumph over tragedy! Thank you Courtney for trusting me with this! And HUGE thank you to @H2Ocean @Booking.com and @Jenn Lee ♬ Foxy Lady (From "Wayne's World") – Soundtrack Wonder Band
Meer
Lees meer...