Tennisser Nick Kyrgios wordt razend na uitschakeling in US Open

In New York is op dit moment de US Open in volle gang. Het grandslamtoernooi is al toe aan zijn kwartfinales en dat betekent natuurlijk ook dat het alsmaar spannender wordt. Dat was zeker ook het geval in de wedstrijd tussen de Australiër Nick Kyrgios en zijn tegenstander Karen Khachanov uit Rusland. Na een lange partij ging Khachanov met de overwinning lopen, en dat was niet volledig naar de zin van Kyrgios.

Het is weer zover: tennisser Nick Kyrgios heeft zich weer van zijn beste kant laten zien. De Australiër staat al langer bekend als een enfant terrible, maar heeft die naam nu nogmaals alle eer aangedaan. Na zijn wedstrijd tegen de rus Khachanov, die meer dan drie uur duurde, liet hij namelijk niets van zijn spullen heel.

US Open

Dat tenniswedstrijden bij de mannen op grandslamtoernooien soms lang kunnen duren, is geen geheim. Aangezien mannelijke tennisspelers maar liefst drie sets moeten winnen, kunnen die wedstrijden soms uitlopen op ware uitputtingsslagen. De langste grandslamwedstrijd tussen mannen duurde zelfs 11 uur en 5 minuten.

Zo lang duurde het in deze kwartfinale tussen Nick Kyrgios, 25 op de wereldranglijst, en Karen Khachanov (ATP 31) niet. Maar toch vond Kyrgios zijn nederlaag genoeg om helemaal door het lint te gaan. Hij verloor van Khachanov met 7-5, 4-6, 7-5, 6-7 (3/7) en 6-4 in een wedstrijd van 3 uur en 39 minuten. Die eindigde aan Kyrgios’ kant dus met meerdere kapotte tennisrackets en een furieuze Australiër.

Halve finales

Zijn uitbarsting veranderde natuurlijk niets aan de uitslag. De 26-jarige rus Karen Khachanov stoot door naar de halve finale en zal het daarin opnemen tegen de Noor Casper Ruud (ATP 7). Hoe de andere halve finale er zal uitzien, moet nog uitgemaakt worden. In de komende kwartfinales gaat het tussen Jannik Sinner (ATP 13) en Carlos Alcaraz (ATP 4) en Andrey Rublev (11) en Frances Tiafoe (26).

Kyrgios hoorde door de uitsluiting van superster Novak Djokovic bij de topfavorieten. Zeker wanneer hij in de achtste finales de nummer één op de wereld, Daniil Medvedev, versloeg. Ook de Spanjaard Rafael Nadal werd als winnaar verwacht, maar hij verloor zijn vorige ronde tegen de Amerikaan Tiafoe. Zondag weten we wie het toernooi uiteindelijk zal winnen.

Meer
Lees meer...