‘The End of the F***ing World’ seizoen 2: alles wat we al weten

he End of the F***ing World
Netflix

The End of the F***ing World groeide aan topsnelheid uit tot een van de meest succesvolle Netflixreeksen tot nu toe. Het eerste seizoen van de atypische tienerreeks bestaat uit amper acht afleveringen van zo’n 20 minuten, maar het was toch genoeg om een gigantisch publiek te boeien.

Wie The End of the F***ing World gezien heeft, zit nu waarschijnlijk al bijna twee jaar te wachten op het vervolg van de reeks. Het eerste seizoen eindigde namelijk op een cliffhanger van formaat, dus was het al meteen uitkijken naar het tweede seizoen.

The End of the F***ing World
Netflix

The End of the F***ing World

The End of the F***ing World is in veel opzichten een eigenaardige serie. In de Netflixreeks leren we twee tieners kennen, James en Alyssa. James (Alex Lawther) is 17 jaar oud en is er zelf heilig van overtuigd dat hij een psychopaat is. Om dat te bewijzen, zoekt hij een slachtoffer om te vermoorden. Daarbij valt zijn oog op zijn klasgenote Alyssa (Jessica Barden). Een grofgebekt meisje dat ook een oogje heeft op hem, al is dat bij haar een pak minder gruwelijk. Maar ook Alyssa heeft haar eigen problemen. Dus beslist het duo om van huis weg te vluchten.

Hoewel ze denken dat dat het einde zal betekenen van al hun problemen, is dat nog maar het begin. De twee raken verzeild in heel wat problemen en dat gaat zelfs zo ver dat ze iemand vermoorden. Ze worden daarna achternagezeten door de politie waarbij het eerste seizoen eindigt met een schot.

Is seizoen 2 van The End of the F***ing World bevestigd?

We moesten er even op wachten, maar in augustus 2018 werd bevestigd dat er een tweede seizoen komt van The End of the F***ing World. Hoewel het eerste seizoen van de reeks een open einde had, was het een lange tijd onzeker of er wel een vervolg zou komen.

The End of the F***ing World is namelijk gebaseerd op een gelijknamige comic van Charles Forsman. En die had ongeveer hetzelfde einde als het eerste seizoen van de televisiereeks. Daardoor was het dus perfect mogelijk dat ook de reeks van The End of the F***ing World het op één seizoen zou houden en dat kijkers zelf moesten bedenken hoe het verhaal volgens hen verdergaat. Maar we krijgen dus wel degelijk een tweede seizoen en dat zal dus volledig nieuw zijn, zelfs voor wie de comic gelezen heeft.

The End of the F***ing World seizoen 2
Netflix

Wanneer komt The End of the F***ing World seizoen 2 uit?

Het tweede seizoen van The End of the F***ing World verschijnt net zoals het eerste seizoen eerst op de Britse zender Channel 4. Daar gaat het tweede seizoen van The End of the F***ing World van start op 4 november. Het eerste seizoen verscheen drie maanden na de eerste uitzending op Netflix. Maar deze keer zullen we niet zo lang moeten wachten.

Netflix heeft namelijk al bevestigd dat het tweede seizoen van The End of the F***ing World één dag later, op 5 november dus, al op de streamingdienst te vinden zal zijn.

Wie doet er mee in The End of the F***ing World seizoen 2?

Ondertussen is er ook al een officiële trailer voor het tweede seizoen, waaruit we al kunnen afleiden wie we terug zullen zien. In de trailer krijgen we vooral Alyssa te zien. We zien ook haar moeder terug en een nieuw personage, genaamd Bonnie.

De grote afwezige in de trailer is James. We zien hem even bebloed op de grond liggen. Of hij dood is, is niet duidelijk uit de beelden. Maar de kans bestaat dus dat James op het einde van het eerste seizoen van The End of the F***ing World overleden is en dat de reeks nu verder enkel zal inzoomen op Alyssa.

Waar zal seizoen 2 van The End of the F***ing World over gaan?

Uit de trailer voor seizoen twee valt al het één en ander af te leiden. Zo krijgen we enkel Alyssa te zien die spreekt. James zien we heel even op “de slechtste dag van het leven van Alyssa”. We kunnen hier stilletjes uit afleiden dat James overleden is, maar zeker ben je bij The End of the F***ing World natuurlijk nooit.

We zien Alyssa op een dag die ze omschrijft als “nog erger dan de dag dat James stierf (of voor de hoopvolle mensen onder ons: gewond raakte). Daarnaast krijgt Alyssa – of was het nu Alysa? – een kogel opgestuurd. Maar ze blijft ook hier, op z’n Alyssa’s, heel nuchter bij. We zien ook een aantal nieuwe personages, waarvan we er al eentje bij naam kennen: Bonnie, gespeeld door Naomi Ackie. Zij wordt omschreven als “een outsider met een moeilijk verleden en een mysterieuze link met Alyssa”. Wat die link tussen Bonnie en Alyssa precies is, zal waarschijnlijk een belangrijke rol spelen in het tweede seizoen.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Gesponsorde artikelen