‘The Masked Singer’-speurders krijgen versterking: Wolf, Aap en Duiveltje zoeken mee

Vanaf vrijdag 14 januari 2022 is The Masked Singer terug. In het nieuwe seizoen krijgen we nieuwe mysterieuze wezens te zien, die elk een gooi doen naar de eindoverwinning, terwijl ze vooral onder de radar zullen proberen blijven. Vorige week maakte VTM een aantal nieuwe figuren bekend, en ook deze week deelt het een leuk nieuwtje: het speurdersteam wordt versterkt door maar liefst drie ex-kandidaten.

Wolf, Aap en Duiveltje uit het vorige seizoen zullen plaatsnemen in de jurystoel en de andere juryleden helpen om de figuren te ontmaskeren. Dat wil zeggen dat naast Julie Van den Steen, Karen Damen en Jens Dendoncker nu ook Kevin Janssens, Ruth Beeckmans en Andy Peelman te zien zullen zijn als speurders. Twee keer zoveel kans om de figuren te ontmaskeren dus, maar toch zullen ook de speurders elkaar afwisselen zodat er telkens vier personen achter de desk zitten. Af en toe komt er ook een gastspeurder bij.

Ex-kandidaten

De drie waren vorig jaar ook te zien in het programma, en konden hun eigen identiteit best lang verborgen houden. Wolf, oftewel Kevin Janssens, haalde zelfs de finale waar hij derde werd, na Duiker (Gio Kemper) en Koningin (Sandra Kim). “Er zal altijd wel een beetje Wolf in mij zitten, maar ik ben vooral blij en vereerd om naast deze fijne speurders en Karen Damen te mogen vertoeven”, lacht Janssens.

Naast hem zal ook Ruth Beeckmans af en toe plaatsnemen in de speurdersstoel. Beeckmans kroop vorig jaar in het kostuum van Aap en zorgde zo voor heel wat verwarring bij de jury. Nu mag ze zelf mee raden, wat volgens haar al heel wat makkelijker is dan deelnemen. “Veel makkelijker om te ademen zo aan die speurdersdesk (lacht). Het was bijzonder om te horen hoe goed er gezongen werd, zeker als je uit ervaring weet hoe moeilijk dat is in zo een zuurstofloos masker”, klonk het.

De derde nieuwkomer aan de desk is acteur en presentator Andy Peelman. Vorig jaar kon hij (bijna) ongemerkt het Duiveltje uithangen, maar dit jaar jaagt hij gewoon als zichzelf op de identiteit van de nieuwe figuren. Peelman hoopt alleszins dat zijn ervaring hem zal helpen in zijn zoektocht. “Ik denk dat ik door mijn ervaring van zelf in zo’n pak te zitten op andere dingen ga letten dan de andere speurders”, klinkt het. Wij zijn benieuwd of de ex-kandidaten wel degelijk een voorsprong hebben op de rest van het speurdersteam.

The Masked Singers

In het nieuwe seizoen zullen heel wat opvallende figuren hun opwachting maken. Onder andere Radijsje, Ridder, Roos, Edelhert, Robots, Papegaai, Cycloop en Miss Poes zijn alvast van de partij. Of daar eventueel nog figuren bijkomen, zoals vorig jaar het geval was met onder andere Zeemeermin (Kathleen Aerts), is niet geweten. Zij zullen wekelijks strijden om een plek in de volgende ronde, en gebeurt dat niet: dan worden ze ontmaskerd.

Ontdek de nieuwe figuren in de video hieronder:

The Masked Singer is vanaf vrijdag 14 januari om 20u35 te zien op VTM en op VTM GO.

Meer
Lees meer...