‘The Summer I Turned Pretty’ seizoen 2 begint met filmen

In juni verscheen de romantische dramareeks The Summer I Turned Pretty op Amazon Prime Video. De serie groeide in sneltempo uit tot een groot succes. Zelfs de hype rond de reeks bleek eigenlijk al zo groot dat de streamingdienst de komst van een tweede seizoen aankondigde, nog vóór het eerste verscheen. Prime Video bevestigt nu dat de opnames van dat volgende seizoen zijn begonnen.

Goed nieuws voor alle hopeloze romantici want de opnames van de hitreeks The Summer I Turned Pretty seizoen 2 zijn onlangs van start gegaan. De nieuwe serie van Amazon Prime Video volgt het leven van de 15-jarige Isabel oftewel ‘Belly’ en hoe ze haar allereerste zomer als een jonge vrouw ervaart.

The Summer I Turned Pretty

De aankondiging van de start van de opnames werd gedaan op sociale media. Daar zien we een foto van achter de schermen van hoofdrolspeelster Lola Tung en Jenny Han, de schrijfster van de boeken waarop de serie is gebaseerd. “We zijn weer in Cousins Beach! Seizoen 2 is onderweg”, luidt de tekst bij de post. Het feit dat de opnames van het volgende seizoen al zo snel na de verschijning van het eerste beginnen, maakt heel wat fans razendenthousiast in de comments.

Seizoen 1 van The Summer I Turned Pretty is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jenny Han uit 2009. Het volgt het leven van Isabel ‘Belly’ Conklin (Lola Tung). Isabel is een gewoon tienermeisje dat een zomervakantie doorbrengt met haar moeder en oudere broer. Plots raakt ze echter verwikkeld in een driehoeksverhouding met haar jeugdvriend Jeremiah (Gavin Casalegno) en zijn broer Conrad (Christopher Briney). Het tweede seizoen zou hoogstwaarschijnlijk het tweede boek in de reeks volgen genaamd It’s Not Summer Without You. Dat speelt zich af in de daaropvolgende zomer met nog meer drama en romantiek.

Jenny Han

De naam Jenny Han klinkt je waarschijnlijk wel bekend in de oren. The Summer I Turned Pretty is namelijk niet haar eerste boekenreeks die is verfilmd. Zo schreef Han nog de To All the Boys I’ve Loved Before-boeken. Die kregen drie films op Netflix met Lana Condor en Noah Centineo in de hoofdrollen. Voor de Amazon Prime Video-serie was de schrijfster echter iets meer aanwezig in het proces dan bij de Netflixfilms. Zo is Han de showrunner van dienst.

Seizoen 1 van The Summer I Turned Pretty is nog steeds te zien op Amazon Prime Video.

Meer
Lees meer...