‘The Thursday Murder Club’ op weg om volgende kaskraker Netflix te worden

Op dit moment is Knives Out misschien wel de meest populaire misdaadfranchise op Netflix, maar daar kan binnenkort wel eens verandering in komen. De streamingdienst werkt namelijk aan een verfilming van het bekende boek The Thursday Murder Club van Richard Osman en kan daarvoor op een topcast rekenen. Wanneer de film precies uitkomt, is nog niet bekend.

Netflix blijft hard werken om de noemer van grootste streamingdienst te behouden. Daarvoor brengt het per jaar minstens één grote kaskraker uit. Denk maar aan Don’t Look Up, Extraction en Bird Box. Daar kwam ook de misdaadfilm Knives Out bij, gevolgd door Glass Onion: A Knives Out Mystery. Beide films waren al een groot succes, waardoor ook een derde in de maak is.

Die lijst aan succesfilms wordt binnenkort vergezeld door nog een nieuwe misdaadfilm: The Thursday Murder Club. Ook die lijkt nu al op weg te zijn naar succes, want Netflix kan rekenen op een topcast.

The Thursday Murder Club

De nieuwe misdaadfilm The Thursday Murder Club is volledig gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Richard Osman. Het verhaal gaat over een groep vrienden in een rusthuis die graag samenkomen om misdaden op te lossen voor hun plezier. Op een dag komen ze in een echt moordonderzoek terecht, wat voor verwarring zorgt en vooral heel wat vragen oproept.

Enkele weken geleden maakte Netflix al bekend dat Pierce Brosnan (James Bond), Ben Kingsley (Shutter Island), Helen Mirren (Barbie) en Celia Imrie (Nanny McPhee) in de huid van de vier vrienden zullen kruipen. Daarnaast waren ook David Tennant (Dr. Who) en Naomi Ackie (The End of the F***ing World) al bekendgemaakt.

Nieuwe namen

Gisteren maakte Netflix nog een resem aan bekende namen bekend. Het gaat om Richard E. Grant (Game of Thrones), Tom Ellis (Lucifer), Geoff Bell (Freebird), Paul Freeman (Raiders of the Lost Ark), Sarah Niles (Ted Lasso) en Ingrid Oliver (The Hustle). De opnames van de film zouden begonnen zijn, maar wanneer die precies op Netflix zal verschijnen, is nog niet bekend. De regie ligt in handen van Chris Columbus. Hij maakte eerder al Home Alone, Harry Potter en Mrs. Doubtfire.

Meer
Lees meer...