‘The Witcher’: Derde seizoen krijgt teaser en releasedatum

Netflix heeft zojuist de releasedatum bekendgemaakt van het derde seizoen van The Witcher. Dat zal in twee delen gereleaset worden op de streamingdienst, eind juni en eind juli. Daarnaast deelde Netflix ook meteen een eerste teaser trailer.

In december 2019 kwam het eerste seizoen van The Witcher uit. De reeks werd toen aangekondigd als het antwoord van Netflix op Game of Thrones. Hoewel The Witcher meteen veel fans voor zich wist te winnen, kon de serie nooit die extreem hoge verwachtingen inlossen.

Na het eerste seizoen moesten de fans twee jaar wachten op een vervolg. Dat kwam er uiteindelijk in december 2021. Op dit moment is het derde seizoen van de serie in postproductie. En nu heeft dat vervolg ook meteen een releasedatum gekregen. Zoals eerder gespeculeerd zal dat in twee delen op Netflix verschijnen. Het eerste deel krijgen we op donderdag 29 juni en het tweede deel op donderdag 27 juli.

Henry Cavill

Het derde seizoen van The Witcher kreeg meteen ook een eerste teaser trailer. Daarin zien we Henry Cavill als Geralt of Rivia. Het wordt voor de acteur zijn laatste seizoen in The Witcher. Hij gaf namelijk aan te stoppen met de rol en wordt vanaf seizoen 4 vervangen door Liam Hemsworth. Die ontwikkeling kreeg al meermaals kritiek van de fans van de franchise.

Sowieso was er veel kritiek op het tweede seizoen van de reeks omdat het te veel afweek van de originele boeken van Andrzej Sapkowski. Showrunner Lauren Schmidt Hissrich beloofde eind vorig jaar dat dat in seizoen 3 niet meer het geval zal zijn. Dat zou opnieuw dichter staan bij het bronmateriaal.

Bekijk hier de teaser van The Witcher seizoen 3:

Deel 1 van The Witcher seizoen 3 verschijnt op 29 juni op Netflix, deel 2 op 27 juli.

Meer
Lees meer...