‘Thuis’ komt deze maand met midseasonfinale: Dit kunnen we verwachten

Thuis komt dit jaar met een opvallende nieuwigheid. Eind maart kan je namelijk op VRT 1 kijken naar een extra lange midseasonfinale en daarin staat heel wat te gebeuren.

In Familie op VTM is het al langer de traditie om de spanning halverwege het seizoen even wat op te drijven met een midseasonfinale, maar bij de concullega’s van Thuis was het al even geleden dat we dat te zien kregen.

Bob

Op vrijdag 29 maart, vlak voor de paasvakantie, komt er dit jaar dus wel een midseasonfinale van Thuis. Het is nu al duidelijk dat die zal draaien rond het personage Bob, gespeeld door Christophe Haddad. Die had enige tijd terug kanker en die ziekte keerde recent terug. Deze keer is het echter terminaal, waardoor het verhaal van Bob erop zit.

Hoe Christophe Haddad uit Thuis zal verdwijnen, is nog niet geweten, al lieten de makers al weten dat ze Bob niet zullen laten aftakelen. De kans bestaat dus dat hij iets bruusker uit de soap verdwijnt.

Christine

Bob wil in Thuis aan het begin van de paasvakantie met zijn ex Tamara (Tine Priem) en hun zoontje Leo nog een laatste reis maken. Of het echt zover komt, is maar de vraag, want er is een spelbreker. “Helaas is er één bittere toets in dit verhaal: Bob kan niet rekenen op het begrip van Christine en Adil. Zijn ex-vrouw Christine broedt op een plannetje en gelooft niets van Bobs diagnose. Liegt Bob echt over zijn ziekte en is hij iets van plan met zijn zoontje Leo?”, zegt Thuis-woordvoerder Ira Stevaert aan HLN.

“In de meer dan 10 jaar dat we met dit schrijversteam voor Thuis werken, is het nog nooit voorgekomen dat we zo’n dubbelaflevering brengen in het midden van een seizoen. Maar de verhaallijn is zo spannend, dat we meer dan de gebruikelijke 20 minuten nodig hadden om alles te kunnen vertellen”, besluit hoofdscenarist Stef Wouters.

Meer
Lees meer...