TikTok test ‘clear mode’, een kijkfunctie waarbij alle andere knoppen verdwijnen

Goed nieuws voor de TikTok-verslaafden onder ons. De app werkt namelijk aan een functie waarmee alle overbodige knoppen verdwijnen. Op die manier kan je door de app scrollen zonder afgeleid te worden door andere, overbodige functies. TikTok test de nieuwe modus nu nog bij een select aantal mensen, maar de kans is groot dat het nadien voor iedereen beschikbaar wordt.

Iedereen die op TikTok zit, die wordt soms gek door alle overbodige knoppen en functies die het zicht belemmeren. Door o.a. de captions en likeknoppen gaan vaak belangrijke zaken uit een TikTok-video verloren. Dat zie je niet tijdens het maken van de video, maar zie je pas achteraf. Dat is binnenkort misschien verleden tijd. De app werkt namelijk aan een clear mode waarbij de video op je volledige scherm getoond zal worden. Dat meldt TechCrunch.

Clear mode

De app TikTok komt binnenkort hoogstwaarschijnlijk met een functie die heel wat gebruikers zal helpen. Met de clear mode, de naam zegt het zelf al, zal het mogelijk zijn om enkel video’s te zien op je feed. Dat wil zeggen dat alle andere knoppen zullen verdwijnen en je volledige scherm video is. Op dit moment is de app nog aan een testfase bezig, maar toch wordt er al geloofd dat de functie zal uitgerold worden.

Met die modus zal je dus niet langer afgeleid worden door de likeknop, het aantal notificaties of het onderschrift van een TikTok. Het beeld zal volledig zichtbaar zijn, waardoor het ook makkelijker wordt voor makers van video’s. Op die manier moet je als creator geen rekening meer houden met stukken tekst of beeld die wegvallen door alle aanwezige extra’s.

Of en wanneer de functie naar ons land komt, is nog niet zeker. Maar als dat wel het geval zal zijn, dan is de clear mode makkelijk terug te vinden. Als je op je scherm klikt en het even vasthoudt, verschijnt de optie.

Meer
Lees meer...